Proiectul “5 Licee 5 Muzee”, din nou la start

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional Sfântul Sava se va da joi de la ora 12.00 startul celei de a cincea ediţii a proiectului “5 Licee 5 Muzee”.

Proiectul „5Licee 5Muzee” este un program educaţional dedicat elevilor de liceu , prin care se doreşte încurajarea participării tinerilor la manifestări culturale. Proiectul este derulat de Fundaţia ECDL România alături de partenerii săi, Centrul de Informare ONU pentru România, Primăria Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Prin proiect, elevii din cinci licee din Capitală vor beneficia de vizite gratuite la tot atâtea muzee din Bucureşti, fiind provocaţi şi la un concurs online de cultură generală.

La cea de a cincea ediţie a proiectului vor fi implicaţi 250 de elevi din Liceul Teoretic “Nichita Stănescu”, Liceul Teoretic “Benjamin Franklin”, Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic “George Calinescu” şi Liceul Teoretic “C.A. Rosetti”.

Cele cinci muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei de a participa la proiect sunt: Muzeul de Artă veche Apuseană “ Ing. Dumitru Furnică - Minovici “, Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” şi Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand I" .

Tot joi va fi lansat şi un al doilea concurs pentru elevi, cu tema „5 motive în 5 minute” prin care tinerii sunt incurajaţi să realizeze un material video de prezentare pentru unul dintre muzeele implicate în program.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite