Proiectil din Al Doilea Război Mondial, găsit în curtea Politehnicii Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectilul a fost găsit în curtea campusului universitar Politehnica FOTO Arhivă Adevărul
Proiectilul a fost găsit în curtea campusului universitar Politehnica FOTO Arhivă Adevărul

Un proiectil nedezarmorsat din Al Doilea Război Mondial a fost descoperit pe un şantier din campusul universitar Politehnică de muncitori, miercuri dminineaţă. Geniştii au intervenit la faţa locului, iar nimeni nu a fost rănit.

Proiectilul a fost descoperit de muncitorii care efectuau săpături în parcul Politehnicii, unde se ridică o nouă aulă al instituţiei.

„Lucrătorii de la şantierul pentru Aula Universităţii au găsit un proiectil din Al Doilea Război Mondial, cel mai probabil un obuz. La ora 10.00 a fost descoperit şi în jur de ora 11.00 lucrările au fost reluate. Studenţii nu avea acces la el oricum, şantierul fiind închis. Geniştii au luat proiectilul şi îl vor detona în condiţii optime”, a declarat, pentru Cornel Chira, purtător de cuvânt al Universităţii Politehnice Bucureşti.

În cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti au loc lucrări de construcţii, care vizează modernizarea anumitor spaţii ce aparţin instituţiei universitare, printre acestea şi ridicarea unei Aule noi, locul unde a fost descoperit şi proiectilul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite