Proiect social cu fonduri europene, lansat în Sectorul 6

Proiect social cu fonduri europene, lansat în Sectorul 6

220 de persoane care aparţin categoriilor sociale vulnerabile vor fi angajate FOTO Adevărul

Proiectul social „Şanse Egale în Comunitatea Noastră“ va fi lansat oficial miercuri, 11 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă ce va avea loc în Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 6 din Calea Plevnei numărul 147-149.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 6 proiectul este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordată din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.2 “Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”.

Potrivit unui comunicat de presă emis de administraţia locală, proiectul are obiectivul general stimularea integrării pe piata muncii a 220 de persoane care aparţin categoriilor sociale vulnerabile.

„Proiectul îşi propune o abordare orientată către integrarea socio-profesională a grupurilor vulnerabile dar şi către angajatori, personal al agenţiilor publice/private care furnizează servicii sociale şi de ocupare a grupurilor vulnerabile, personal al organizaţiilor societăţii civile“, arată sursa citată. 

Rezultatele preconizate pe termen mediu şi lung au în vedere dezvoltarea unei pieţe a muncii dinamice, formarea în domenii specificie incluziunii socio-profesionale a personalului din structurile care furnizează servicii sociale şi de ocupare a forţei de muncă, persoane aparţinând grupurilor vulnerabile mai bine informate şi orientate profesional, mai bine pregătite, cu calificări armonizate la necesităţile unei pieţe a muncii tot mai dinamice, cu şanse crescute de a se integra şi/sau adapta locurilor de muncă disponibile.


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: