Proiect pentru prevenirea agresiunilor sexuale în Centrul Vechi din Capitală: ce reprezintă numele de cod „Angela“

Proiect pentru prevenirea agresiunilor sexuale în Centrul Vechi din Capitală: ce reprezintă numele de cod „Angela“

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) şi Asociaţia Necuvinte, un ONG pentru sprijinirea victemelor violenţei, au lansat, luni, un proiect pilot de prevenire a agresiunilor în cluburile şi barurile din centrul vechi al Capitalei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedinta Asociaţiei Necuvinte, Simona Voicescu, a declarat în conferinţa de deschidere a proiectului că acesta vizează prevenirea agresiunilor, în mod deosebit a celor de natură sexuală, în centrul vechi al Capitalei prin folosirea codului de intervenţie „Angela”.

„”Angela” înseamnă că atunci când ne simţim în dificultate, fie că poate am băut prea mult sau ne simţim rău sau ni s-a pus ceva în băutură, sau chiar suntem într-un risc de a fi victima unei agresiuni, vorbim cu personalul barului, clubului, restaurantului în care ne aflăm şi întrebăm dacă putem vorbi cu colega lor, Angela. Ei, din acest cod de ajutor, trebuie să înţeleagă că suntem într-o situaţie dificilă, să ne ducă undeva în spate, departe de ochii celorlalţi şi să ne întrebe care este problema noastră, dacă avem nevoie de un taxi, să ne cheme prietenii, rudele, familia sau dacă avem nevoie de intervenţia Poliţiei sau Ambulanţei”, a spus Voicescu.
 
Aceasta a precizat că „Vorbeşte cu Angela” a fost creată în Marea Britanie, de unde campania a fost împrumutată până în prezent în aproape toate ţările vorbitoare de limbă engleză (în 17 state).
 
„Nu vreau să se înţeleagă că „Angela” înlocuieşte intervenţia liniei naţionale 112, ci este doar o scurtătură destinată strict zonelor de agrement”, a afirmat Voicescu.
 
Comisarul-şef Aurelian Ciocîrlan, director general adjunct al Poliţiei Capitalei, a declarat că vor fi demarate activităţi de popularizare a campaniei, vor fi discuţii cu personalul cluburilor şi discotecilor din centrul vechi. „Sunt convins că acest proiect va prinde şi de ce să nu fim optimişti şi să nădăjuim că-l putem extinde şi în alte zone ale municipiului Bucureşti şi nu numai, dacă poate fi un proiect care poate naşte rezultate aşteptate”, a spus Ciocîrlan.
 
        
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: