Proiect nou: cei care hrănesc maidanezii vor lua amenda de 5.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă proiectul va fi aprobat, oamenii vor fi amendaţi cu 5.000 de lei FOTO Adevarul
Dacă proiectul va fi aprobat, oamenii vor fi amendaţi cu 5.000 de lei FOTO Adevarul

Persoanele care hrănesc câinii fără stăpân ar putea fi amendate cu 5.000 de lei, potrivit unei prevederi care va fi introdusă în proiectul de modificare a hotărârii din 2009, privind controlul reproducţiei câinilor din Capitală, potrivit Mediafax.

La baza introducerii unei asemenea măsuri au stat numeroasele comentarii şi propuneri făcute de cetăţeni la proiectul pentru modificarea Hotărârii CGMB nr. 243/2009, privind controlul reproducţiei câinilor din Municipiul Bucureşti, în perioada în care aceasta se afla în dezbatere publică, potrivit lui Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) .

„Nu urmărim să amendăm un copil care aruncă un biscuite pe stradă. Urmărim să reducem numărul agresiunilor câinilor fără stăpân către cetăţeni“, potrivit lui Răzvan Băncescu.

Exemplul dat de coordonatorul proiectului este zona din Drumul Taberei, situată între numerele 30 şi 38, unde dintre cele 112 petiţii adresate municipalităţii, 80 aveau ca obiect agresarea cetăţenilor de haite de maidanezi. Printre nemulţumirile oamenilor s-a numărat şi hrănirea animalelor din acea zonă.

Pe lângă numărul mare de petiţii făcute în acest sens, coordonatorul de proiect al ASPA spune că la baza propunerii de amendare au stat şi numeroase studii. Unul dintre ele a fost făcut de Institutul de Superior de Sănătate din Italia şi arată că agresivitatea câinilor creşte odată cu organizarea lor în haită, lucru care se petrece când sunt hrăniţi.

Poliţiştii locali vor fi cei care vor da amenzi

Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, amenzile celor care hrănesc câinii fără stăpân vor fi dat cu ajutorul poliţiştilor locali, acţiunea începând din locurile în care se cunosc ca fiind cu „probleme“ .

"Ştim deja locurile cu asemenea probleme, iar obiectivul nostru este să începem cu acele zone, nu să căutăm oameni pe stradă care mai aruncă câte o bucată de pâine unui animal", a mai spus, pentru Mediafax, Băncescu.

Proiectul s-a aflat în dezbatere publică până pe 30 aprilie, urmând să fie supus aprobării consilierilor locali într-o şedinţă viitoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite