Salonul Regal de la Gara de Nord a fost inaugurat. Principele Radu: Redeschiderea, îndreptarea ţării cu paşi iuţi către viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Principele Radu a participat la redeschiderea Salonului Regal FOTO Adevărul
Principele Radu a participat la redeschiderea Salonului Regal FOTO Adevărul

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, duminică, a fost inaugurat Salonul Regal de la Gara de Nord. Principele Radu, prezent la eveniment, a declarat că redeschiderea Salonului reprezintă „îndreptarea ţării cu paşi iuţi către viitor“.

„Trecutul şi prezentul nu fac decât să consolideze viitorul României“, a spus principele Radu la inaugurarea Salonului Regal de la Gara de Nord. La evenimentul de duminică au mai participat şi principesa Margareta, principele Nicolae şi principesa Elena, dar şi ministrul Transporturilor Ramona Mănescu. Familia regală a ajuns în Gara de Nord din Capitală la 15:45, după ce au călătorit cu trenul din până în Bucureşti, potrivit Mediafax.

„Vă rog să primiţi mai întâi cele mai alese urări de «La mulţi ani» pentru ziua de 1 Decembrie a Marii Uniri din partea majestăţilor lor, Regele Mihai, aflat în al 93-lea an al vieţii, şi de la Regina Ana, care tot în acest an a împlinit, în 18 septembrie, extraordinară vârstă de 90 de ani“, a mai spus principele Radu.

De asemenea, a explicat că pomeneşte de cele două aniversări regale pentru că acestora li se adaugă cea de-a treia, de 95 de ani de la Marea Unire din anul 1918.

„Aş vrea să vă spun cât de mult apreciază familia regală a României această aducere în prim-planul vieţii noastre a trenului regal. (...) Atunci când Căile Ferate, domeniul pe care domniile voastre îl păstoriţi astăzi, din punct de vedere politic şi administrativ, au reprezentat la vremea lor mândria României, căile ferate sunt cele care au făcut România mai puternică, cele care i-au dat înţeles cuvintelor de «independenţă» şi «suveranitate» pe care ţara noastră şi le-a aşezat pe frunte în acelaşi timp în care dura, jos pe pământ, acest fundament extraordinar de infrastructură care sunt căile ferate“, a declarat principele.

Pe de altă parte, acesta a spus că tot ceea ce a fost mai avansat ca tehnologie, mai inteligent, mai abil şi mai flexibil din punct de vedere al ştiinţei a fost pus în trenul regal în 1928, astfel încât acesta este la fel de strălucitor, nou şi de perfect în funcţionare, precum a fost acum zeci de ani.

Salonul Regal este o încăpere elegantă, solidă şi vizionară, care îi poate duce pe bucureşteni cu gândul la „Sala tronului“.

„Nu a lăsat nimic la întâmplare. De la prizele Castelului Peleş, pe care le controla personal să nu existe niciuna care să nu funcţioneze, până la zăvoarele de la ferestrele Castelului Peleş şi până la extrordinar de avansata încălzire centrală pe care Castelul o avea atunci, în anii 1880, nimic nu i-a scăpat acestui suveran care a fost, probabil, cel mai mare şi mai bun gospodar al României în toată istoria noastră de 2.000 de ani“, a spus principele Radu despre Carol I.

Totodată, principele Radu a ţinut să precizeze faptul că Gara de Nord este una dintre cele mai mari din sud-estul Europei, iar faptul că are din nou Salonul ei regal demonstrează faptul că România se îndreaptă cu paşi repezi spre viitor.
 

Pe aceeaşi temă:

REPORTAJ Povestea salonului de înfrumuseţare din Galaţi care poartă numele Principesei Margareta

„Monarhiile secolului XXI“, într-un album

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite