Primul tronson al Diametralei Buzeşti - Berzei - Uranus a fost deschis circulaţiei. Nicuşor Dan: „Cei care au semnat recepţia au comis o ilegalitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul tronson al Diametralei Buzeşti - Berzei - Uranus, cuprins între Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan, a fost inaugurat, duminică, de primarul general al Capitalei Sorin Oprescu. Edilul a precizat că siguranţa circulaţiei pe bucata de bulevard este asigurată, lucru confirmat de reprezentanţii Brigăzii Rutiere.

Lucrările de pe primul tronson al bulevardul Uranus s-au terminat, iar bucureştenii se pot bucura începând de astăzi de noua şosea. „Lucrarea este recepţionată. Siguranţa circulaţiei este asigurată“, a precizat edilul-şef prezent pe bulevardul Uranus.

Vineri, au fost făcute şi primele probe de circulaţie pentru tramvaiele care vor avea traseul pe noua arteră. „Am promis că voi realiza acest proiect  şi m-am ţinut de cuvânt. Singurul lucru care mă interesează acum este ca cetăţenii Bucureştiului să beneficieze de această lucrare“, declara, în urmă cu două zile, Oprescu. Totodată, acesta spunea că bucureştenii se vor convinge de utilitatea drumului şi „vor putea să aprecieze descongestionarea traficului din această zonă“.

De asemenea, primarul general a precizat că pe noua bucată din bulevardul Uranus vor funcţiona cinci linii de tramvai şi şase de autobuz, ajutând 12.000 de oameni să circule cu transportul în comun în fiecare zi.

Nicuşor Dan: „Cei care au semnat recepţia au comis o ilegalitate“

Preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, a declarat, pentru Adevărul, că recepţia tronsonului nu a fost făcută în mod legal. „Cei care semnat recepţia au comis o ilegalitate“, a precizat Nicuşor Dan. Preşedintele Asociaţiei a spus că circulaţia pe acestă parte de bulevard nu putea fi deschisă, deoarece luni, 6 ianuarie, Tribunalul Bucureşti a dat o sentinţă prin care a suspendat autorizaţie de construcţie pentru bucata de drum cuprinsă între Dinicu Golescu şi Calea Griviţei. Decizia instanţei nu este definitivă şi va fi atacată cu recurs de Primărie.

Pe de altă parte, reprezentanţii municipalităţii susţin că recepţia lucrărilor a putut fi făcută.

„În conformitate cu art 37 alin 2 din legea 50/1991 privind regimul de autorizare a lucrărilor, recepţia se face la terminarea lucrărilor. Recepţia este o operaţiune care nu este cuprinsă în autorizaţia de construire, ci constată dacă s-au efectuat toate operaţiunile prevăzute în autorizaţie. Având în vedere faptul că lucrările prevăzute în cele două autorizaţii suspendate au fost efectuate în totalitate, sentinţa privind suspendarea celor două autorizaţii nu împiedică realizarea recepţiei lucrărilor, acesta fiind o operaţiune distinctă faţă de cuprinsul şi conţinutul autorizaţiei“, a explicat Primăria Capitalei într-o informare de presă.

Pe aceeaşi temă:

Oprescu pregăteşte recepţia bulevardului Uranus, deşi o parte din stradă a fost declarată ilegală de instanţă

Oprescu, prins din nou pe stângul: Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea deciziei prin care s-a construit Şoseaua Berzei-Buzeşti

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite