Primul recensământ al maidanezilor din Capitală: peste 64.000 de câini pe străzile Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maidanezii de pe lângă blocuri sunt hrăniţi de locuitori din zonă. FOTO Mediafax
Maidanezii de pe lângă blocuri sunt hrăniţi de locuitori din zonă. FOTO Mediafax

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), din subordinea Primăriei Capitalei, a făcut, în septembrie anul trecut, un prim recensământ al câinilor maidanezi, conform standardului World Society for the Protection of Animals (WSPA). Rezultatul: 64.704 de câini se află pe străzile Capitalei, potrivit unui document obţinut de Hotnews.

Numărul înaintat de reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti are o marja de eroare de +/- 10%.  Potrivit âinilor fără stăpân de pe străzile Capitlei la 40.000.

Potrivit Primăriei Capitalei, în 2012, ASPA a prins circa 3.500 de maidanezi. Dintre aceştia, circa 2000 s-au întors în stradă, 1.400 au fost adoptaţi, iar 46 au fost eutanasiaţi.

Potrivit municipalităţii, două dintre cele mai mari fundaţii care militeaza pentru protecţia animalelor - Vier Pfoten şi Cuţu-Cuţu - nu au adoptat niciun câine în cursul anului trecut.

ASPA deţine în acest moment doar două adăposturi: unul pe bulevardul Theodor Pallady şi altul la Mihăileşti, cu o capacitate totală de 350 de animale.

Plenul Senatului a adoptat pe 12 martie un proiect legislativ care prevede eutanasierea câinilor declaraţi bolnavi incurabil de către medicul veterinar.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite