Primul muzeu de street art în aer liber din România se deschide în Centrul Istoric din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul muzeu de artă urbană - „street art“ - în aer liber se va deschide luni, 4 noiembrie, pe strada Şelari din Centrul Istoric. Bucureştenii vor putea viziona cele mai noi piese de artă urbană şi-i vor putea cunoaşte pe artiştii care le-au făcut.

Muzeul de street art în aer liber va fi amplasat la Centrul Pop-Up, primul centru urban de lifestyle şi artă din România şi al treilea din lume construit din containere maritime.

„Strada Şelari numărul 4, aşezată în centrul istoric al Bucureştiului, în Lipscani, devine astfel destinaţia numărul 1 în materie de artă urbană şi entertainment, la Pop-Up Urban Lifestyle Centre“, explică organizatorii.

Potrivit acestora, Centrul Pop-Up îşi propune să aducă împreună, în acelaşi spaţiu, diversitatea vieţii şi a artei urbane contemporane. Fiecare container din care se compune Centrul va descrie, ca într-un puzzle, punctele de interes pentru oricine se recunoaşte în profilul locuitorului urban: brand-uri cunoscute de lifestyle, magazine, spaţii interactive şi de loisir, dar, mai ales, street art!

Protagoniştii primului Muzeu de Street Art în aer liber din România, iniţiat şi găzduit de Centrul Pop-Up, sunt tineri artişti români cunoscuţi pentru creaţiile lor de artă urbană sau artişti care lucrează cu diferite medii şi care văd în street art o formă de exprimare puternică şi provocatoare.

Muzeul aduce în faţa publicului prospeţimea, directeţea şi extraordinara varietate de tematică, limbaj şi tehnică a artei urbane din România. Un fenomen care, fără a părăsi strada, îşi găseşte un spaţiu amplu de manifestare liberă în Open Air Street Art Musem, la Centrul Pop-Up!

Open Air Street Art Museum va fi deschis publicului începând de luni, 4 noiembrie.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite