Primele măsuri după marşul bicicliştilor: Onţanu şi Oprescu amenajează piste pe strada Arthur Verona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile iau măsuri după marşul bicicliştilor FOTO Dorin Constanda
Autorităţile iau măsuri după marşul bicicliştilor FOTO Dorin Constanda

După marşul organizat, sâmbătă, în Capitală, atunci când mii de biciclişti au cerut demisia lui Sorin Oprescu şi amenajarea pistelor pe carosabil, autorităţile iau primele măsuri. Edilul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a anunţat că, în parteneriat cu Primăria Capitalei, va amenaja piste pentru biciclişti pe strada Arthur Verona.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au anunţat că Neculai Onţanu a semnat, miercuri, 25 septembrie, avizul favorabil pentru realizarea lucrărilor de amenajare „a traseului prioritar pietonal şi de biciclişti cu infrastructura aferentă pe strada Pictor Arthur Verona, între bulevardul Gheorghe Magheru şi strada Xenopol“. 

Pentru realizarea proiectului, municipalitatea va executa o serie de lucrări care prevăd amenajarea unei infrastructuri noi, refacerea finisajului de suprafaţă cu paviment, asigurarea accesului în spaţiile publice ale personelor cu dizabilităţi motorii, instalarea de mobilier urban şi crearea de spaţii verzi integrate ca  mobilier urban. De asemenea, pentru calea de rulare a bicicliştilor , montarea de paviment şi racordarea carosabilului cu străzile intersectate se va face o pantă de maxim 8%.

Totodată, Primăria Sectorului 2 a spus că lucările de realizare pentru traseul pietonal şi de biciclişti cu infrastructura aferentă vor fi făcute de Primăria Municipiului Bucureşti.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Problemele bicicliştilor în Capitală şi soluţiile de mobilitate urbană, dezbătute la Adevărul Live: „Primăria nu îşi doreşte decât un oraş pentru maşini“

Weekend fierbinte în Capitală. Mii de biciclişti, tabără de manifest şi încă un marş de amploare vor da peste cap viaţa oraşului pentru două zile

FOTO Bicicletă cu trei locuri – vedeta expoziţiei de "bolizi" cu pedale din Piaţa Unirii

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite