Primele măsuri după marşul bicicliştilor: Onţanu şi Oprescu amenajează piste pe strada Arthur Verona

Primele măsuri după marşul bicicliştilor: Onţanu şi Oprescu amenajează piste pe strada Arthur Verona

Autorităţile iau măsuri după marşul bicicliştilor FOTO Dorin Constanda

După marşul organizat, sâmbătă, în Capitală, atunci când mii de biciclişti au cerut demisia lui Sorin Oprescu şi amenajarea pistelor pe carosabil, autorităţile iau primele măsuri. Edilul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a anunţat că, în parteneriat cu Primăria Capitalei, va amenaja piste pentru biciclişti pe strada Arthur Verona.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au anunţat că Neculai Onţanu a semnat, miercuri, 25 septembrie, avizul favorabil pentru realizarea lucrărilor de amenajare „a traseului prioritar pietonal şi de biciclişti cu infrastructura aferentă pe strada Pictor Arthur Verona, între bulevardul Gheorghe Magheru şi strada Xenopol“. 
 
Pentru realizarea proiectului, municipalitatea va executa o serie de lucrări care prevăd amenajarea unei infrastructuri noi, refacerea finisajului de suprafaţă cu paviment, asigurarea accesului în spaţiile publice ale personelor cu dizabilităţi motorii, instalarea de mobilier urban şi crearea de spaţii verzi integrate ca  mobilier urban. De asemenea, pentru calea de rulare a bicicliştilor , montarea de paviment şi racordarea carosabilului cu străzile intersectate se va face o pantă de maxim 8%.
 
Totodată, Primăria Sectorului 2 a spus că lucările de realizare pentru traseul pietonal şi de biciclişti cu infrastructura aferentă vor fi făcute de Primăria Municipiului Bucureşti.
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările