Primele imagini din Delta Văcăreşti după incendiul care a afectat 20 de hectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii s-au luptat ore bune cu incendiul din Delta Văcăreşti  FOTO Inquam / Octav Ganea
Pompierii s-au luptat ore bune cu incendiul din Delta Văcăreşti  FOTO Inquam / Octav Ganea

Incendiul care a izbucnit, luni, în Delta Văcăreşti şi care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 20.000 de metri pătraţi, a afectat zona de suv-vest a parcului.

GALERIE FOTO cu incendiul care a ars 20 de hectare în Delta Văcăreşti

Delta Vacaresti dupa incendiu FOTO Facebook / Parcul Natural Văcăreşti

Reprezentanţii Parcului Natural au postat pe Facebook imagini de sus după incendiu şi au precizat că biologii nu au identificat animale afectate de foc.

Delta Vacaresti dupa incendiu FOTO Facebook / Parcul Natural Văcăreşt

„Aşa arată parcul acum, de sus. Zona sud-vestică este afectată, restul parcului nu a fost atins de incendii. Avem şi veşti bune: biologii nu au identificat animale afectate de incendiu la monitorizarea de astăzi. Acum mamiferele s-au retras în zonele cu vegetaţie intactă, urmând să revină pe suprafeţele afectate de îndată ce vegetaţia se va regenera, după următoarele ploi“, este mesajul de pe pagina de facebook a Parcului. 

Delta Vacaresti dupa incendiu FOTO Facebook / Parcul Natural Văcăreşt

De altfel, marţi a izbucnit în Delta Văcăreşti un al doilea incendiu, de mici proporţii, la mai puţin de 24 de ore de la cel care a ars 20 de hectare de vegetaţie. Focul a fost stins de vizitatori şi de pompieri, care au sosit foarte repede. Poliţia a demarat anchetă inclusiv pentru acest incendiu.

captura
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite