Primarul Sectorului 2, reacţie după investigaţia Recorder privind fondurile publice acordate BOR: „Nu voi mai plăti niciun ban către parohii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu de la USR, a reacţionat după ce a urmărit investigaţia Recorder referitoare la fondurile publice acordate bisericii. El a spus că asigură „toţi cetăţenii sectorului 2” că nu va mai plăti niciun ban către parohii, decât în urma unei verificări amănunţite care să arate că aceşti bani sunt cheltuiţi corect, şi nu la preţuri supraevaluate.

„Am urmărit cu mare interes investigaţia Recorder. Ştiam că sunt pe urmele a ceva necurat din moment ce ne-au cerut o serie de informaţii despre istoricul acestor ajutoare financiare, informaţii pe care le-am furnizat imediat. Într-un stat sănătos presa scoate la lumină astfel de probleme.” a precizat Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.

Acesta spune că susţine prijinirea a două componente ale activităţii bisericii, respectiv cea culturală şi socială. Primarul precizează şi că în mandatul său a fost votat sprijinul finaciar pentru 2 parohii şi o mânăstire.

„450.000 lei pentru refacerea monumentului istoric Mănăstirea Plumbuita

430.000 lei pentru cantina socială de la Parohia Doamna Oltea

133.000 lei pentru centrul social de la Parohia Oţetari (nu 700.000 cât spune domnul Iorga în reportaj)” a mai scris Radu Mihaiu.

El spune că nu toate sumele aprobate au fost plătite şi asigură cetăţenii Sectorului 2 că nu va mai ajuta financiar nicio parohie până nu se fac verificări amânunţite.

„E musai să se facă lumină rapid în aceste cazuri. Suspiciunile care planează acum asupra acestor achiziţii vor afecta chiar şi proiectele benefice pentru comunitate.”

O investigaţie a jurnaliştilor Recorder arată cum o parte considerabilă din banii Bisericii provin din fonduri publice: 1,3 miliarde de lei alocaţi de la buget în ultimii 13 ani, adică în mandatul Patriarhului Daniel, numai pentru bisericile din Bucureşti.

La capătul a opt luni de documentare, jurnaliştii arată cum au descoperit reţea secretă în care oameni de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii lucrează împreună într-o megaafacere: construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici. Toată acestea reţea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din BOR, pe care oamenii săi îl numesc Marele Alb.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite