Primarul Nicuşor Dan, chemat la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan avansează plângerea penală împotriva Gabrielei Firea şi fostului arhitect-şef al Capitalei, Ştefan Dumitraşcu.
Nicuşor Dan avansează plângerea penală împotriva Gabrielei Firea şi fostului arhitect-şef al Capitalei, Ştefan Dumitraşcu.

Nicuşor Dan merge astăzi la DNA, pentru a continua demersurile iniţiate în 2019 , atunci când a depus plângere penală în care acuza ilegalităţile cu privire la PUZ Sector 3. Acesta a fost chemat de procurori pentru a da declaraţii.

Nicuşor Dan, a postat pe pagina sa de Facebook şi a spus că persoanele împotriva cărora a făcut această plângere sunt fostul primar general, Gabriela Firea, şi fostul arhitect-şef al Capitalei, Ştefan Dumitraşcu.

„Am arătat în acea plângere că PUZ Sector 3 a fost adoptat cu încălcarea mai multor prevederi legale, dar şi faptul că acest PUZ încalcă dreptul bucureştenilor la un mediu sănătos. Erau zeci de hectare de teren cărora, în mod nelegal, li se schimba destinaţia din spaţiu verde în spaţiu construibil, ceea ce însemna pentru proprietari un folos necuvenit estimat la aproape 300 de milioane de euro. Lucrurile sunt acum analizate de DNA şi sper ca această speţă să avanseze cât mai rapid.” a scris primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Acesta adaugă că, plângerea penală a fost instrumentul pe care l-a avut în anul 2019, când era deputat şi vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureşti. Acum, fiind primar al Municipiului Bucureşti, instrumentul cel mai puternic este „ propunerea de suspendare a PUZ-urilor de sector pentru 1 an de zile, lucru pe care CGMB l-a votat.”

Nicuşor Dan scrie că bucureştenii trebuie să aibă „un mediu curat” şi că „e foarte important ca orice decizie privind dezvoltarea oraşului să se ia în mod legal, nu pe bază de interese ascunse.”

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite