Primarul general Gabriela Firea susţine că nu a „ordonat“ tăierea vreunui copac din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand, fost candidat la Primăria Sectorului 1 din partea al USB, i-a cerut Gabrielei Firea „să oprească imediat aceste defrişări şi să prezinte cetăţenilor o informare completă asupra numărului total de copaci tăiaţi“ FOTO David Muntean
Clotilde Armand, fost candidat la Primăria Sectorului 1 din partea al USB, i-a cerut Gabrielei Firea „să oprească imediat aceste defrişări şi să prezinte cetăţenilor o informare completă asupra numărului total de copaci tăiaţi“ FOTO David Muntean

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că nu a „ordonat“, nici în scris şi nici verbal, tăierea vreunui copac din Bucureşti, răspunzând astfel unor reacţii apărute pe reţelele de socializare.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, acţiunea de depistare şi înlăturare a copacilor bătrâni sau bolnavi în procente cuprinse între 80-100% este realizată de către Administraţiile Domeniului Public din cele şase sectoare ale Capitalei, precum şi de administratorii spaţiilor verzi din Bucureşti de stat sau privaţi.

„Direcţia Generală de Mediu din PMB a avizat, din punct de vedere tehnic, această acţiune, în urma numeroaselor sesizări şi plângeri venite din partea asociaţiilor de locatari sau proprietari ori a cetăţenilor, deoarece aceşti arbori au devenit un pericol pentru populaţie: numai în ultima perioadă 7 copii au ajuns la spital pentru că au fost loviţi de crengile desprinse din copaci, iar un arbore a căzut, în timpul unei vijelii, peste o maşină“, se arată în comunicatul Primăriei capitalei. 

Primăria Generală invită toate ONG-urile de mediu pentru a studia avizele de mediu şi a li se răspunde oricăror întrebări legate de acest subiect. „Precizăm că în luna septembrie vor fi plantaţi alţi arbori în locul celor care acum s-au tăiat, pentru că deveniseră un pericol pentru oameni. Cei care au acuzat că se taie copaci tineri şi sănătoşi sunt invitaţi la Primăria Generală pentru a vedea documentele care atestă ca lucrurile nu stau aşa. În special în zona Kiseleff, sunt arbori care nu s-au acomodat la clima şi poluarea zonei, din această cauză aceştia s-au degradat, devenind un pericol pentru cetăţeni“, mai susţine Primăria Capitalei.

Clotilde Armand, fost candidat la Primăria Sectorului 1 din partea al USB, a scris pe pagina sa de Facebook că mai mulţi cetăţeni i-au semnalat tăieri masive de copaci în zonele Kiseleff, Cişmigiu şi a parcului IOR. Reprezentanta USB i-a cerut Gabrielei Firea “să oprească imediat aceste defrişări şi să prezinte cetăţenilor o informare completă asupra numărului total de copaci tăiaţi“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite