Primarul general al Capitalei renunţă la „garda” care-i păzea biroul. Nicuşor Dan: „Primăria nu trebuie să fie o fortăreţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei Nicuşor Da a renunţat la poliţiştii locali care îi păzeau biroul. Edilul a dispus ca personalul care asigură paza Primăriei Capitalei să fie redus de la 27 la 10 persoane.

Zilnic, la postul de pază din faţa biroului primarului general erau repartizaţi 5 poliţişti locali, potrivit Hotnews.ro.

După această decizie luată de Nicuşor Dan, 20 de poliţişti locali vor participa la acţiuni din teren, în patrule mixte cu personalul Gărzii de Mediu, pentru a depista şi sancţiona încălcarea legislaţiei din acest domeniu.

„Este nepotrivit ca o Primărie, unde cetăţenii trebuie să aibă acces pentru rezolvarea problemelor curente, să fie păzită ca o cetate. Am promis că voi folosi personalul din instituţiile aflate în subordinea Primăriei la activităţi cu adevărat utile bucureştenilor. De acum, 20 de poliţişti locali vor fi pe teren, împreună cu personalul de la Garda de Mediu. Sunt convins că vor face o treabă excelentă şi îşi vor putea îndeplini misiunea de a asigura o viaţă mai bună cetăţenilor. Eu, personal, nu am nevoie de pază la uşă, iar Primăria nu trebuie să fie o fortăreaţă, ci o instituţie deschisă, cu activitate transparentă”, a declarat Nicuşor Dan.

Decizia a fost luată de către edil după ce, marţi, acesta a avut o întâlnire de lucru cu directorul general al Poliţiei Locale Bucureşti, pentru eficientizarea activităţii acestei instituţii din subordinea Primăriei Generale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite