450 de kilometri pentru o poftă. Primarul general al Capitalei mănâncă săptămânal cozonaci dietetici aduşi din nordul Moldovei

450 de kilometri pentru o poftă. Primarul general al Capitalei mănâncă săptămânal cozonaci dietetici aduşi din nordul Moldovei

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei FOTO Adevărul

O firmă din nordul Moldovei trimite saptămânal cozonaci pentru primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Obiceiul ar fi unul vechi, edilul fiind cucerit de acest produs încă de la Revelion, când un apropiat ar fi adus mai mulţi cozonaci la o petrecere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cozonacii care l-au cucerit pe primarul Capitalei sunt făcuţi la o brutărie mică tocmai în Botoşani, oraş aflat la 443 de kilometri distanţă de Bucureşti.

Potrivit botosaninews.ro, proprietarul brutăriei susţine că, prin intermediul unui prieten din Suceava, nişte cozonaci au ajuns, de Anul Nou, la Oprescu, iar de atunci acesta solicită în permanenţă cozonaci făcuţi la Botoşani.

„Facem nişte cozonaci mai dietetici pentru domnul Oprescu. Îi facem cu foarte multă nucă şi mai puţin dulce”, a spus Velică Ailenei, patronul brutăriei. Acesta spune despre cozonaci că sunt copţi în cuptoare de cărămidă, iar ingredientele sunt 100% ecologici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările