Primarii penali ai Ilfovului, închişi pentru acte de corupţie şi realeşi de cetăţeni, au jurat astăzi că vor respecta Constituţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Doi primari din judeţul Ilfov, aflaţi în spatele gratiilor, au depus, astăzi, jurământul de reinvestire în funcţie.

Cei doi primari penali sunt  Dumitru Ruse, din Măgurele, arestat recent în urma unui flagrant organizat de Direcţia Generală Anticorupţie, şi independentul Adrian Mladin, din Jilava, aflat în închisoare de mai bine de un an.

Primarul din Jilava reales de după gratii mai are de aşteptat până să ocupe, la propriu, fotoliul de edil al localităţii. Judecătorii de la Curtea Supremă i-au respins cererea de eliberare sub control judiciar. La fel şi cel din Măgurele.

Dumitru Ruse a fost surprins chiar în ultima săptămână de campanie electorală când încasa 1.500 de lei, reprezentând jumătate din suma pe care i-o ceruse reprezentantului unei firme de construcţii, pentru a-i permite să arunce pe un teren al primăriei o mare cantitate de moloz. El a primit mandat de arest preventiv pentru 29 de zile.

Mladin a câştigat un nou mandat de primar în Jilava, localitate al cărui nume a devenit sinonim cu puşcăria, deşi este arestat tot într-un dosar de luare de mită. Culmea, el a reuşit să obţină un procent de peste 70% din voturile alegătorilor care s-au prezentat la urne. Prerogativele celor doi edili sunt deja preluate de viceprimari pe durata arestului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite