Primăria Sectorului 6 ia atitudine faţă de violenţa din şcoli şi caută soluţii împreună cu părinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Sectorului 6 vrea rezolvarea problemelor de toate tipurile din şcolile din sector. FOTO Adevărul
Primăria Sectorului 6 vrea rezolvarea problemelor de toate tipurile din şcolile din sector. FOTO Adevărul

În zilele de 21, 25 şi 27 februarie, Primăria Sectorului 6 organizează întâlniri între părinţi, copii din clasele a VIII-a şi a IX-a, consilieri şcolari şi asistenţi şcolari pentru a discuta problemele de orice fel cu care se confruntă copiii în şcoli.

Campania „Împreună, împotriva” este cel mai nou proiect al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi are ca scop identificarea şi rezolvarea problemelor de toate tipurile din perspectiva copiilor, părinţilor şi consilierilor şcolari. Totodată, se doreşte identificarea unor soluţii comune la aceste probleme.

Participanţii vor analiza în profunzime fenomenul abuzului în mediul şcolar, dar şi colaborarea cu alte servicii din comunitate. De asemenea, specialiştii din cadrul DGASPC Sector 6 vor îi informa pe cei prezenţi despre serviciile oferite şi vor pune în discuţie reglementările legislative referitoare la fenomenul abuzului, prevenirii şi protecţiei copiilor.

„Şcoala are un rol bine definit în societate, iar noi avem datoria să asigurăm în toate unităţile de învăţământ un climat de linişte şi siguranţă. Programul nostru de prevenire a abuzului în mediul şcolar va contribui la diminuarea fenomenului de abuz în şcolile şi liceele din Sectorul 6. Pentru noi toţi, siguranţa copiilor este esenţială” a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Întâlnirile vor avea loc la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală “Palatul Copiilor” Sector 6.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite