Primăria Sectorului 6, alături de 11 state europene, începe un proiect pentru dezvoltare urbană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 6 a anunţat că se implică în proiectul "City of Change", un proiect care vizează cooperarea oraşelor în domeniul dezvoltării urbane. La această activitate vor lua parte alte 14 oraşe din 11 ţări europene.

Proiectul „Oraşele schimbării- cooperarea oraşelor în domeniul dezvoltării urbane“ reprezintă primul pas în crearea unei reţele tematice între 14 oraşe din 11 ţări membre ale Uniunii Europene.

Reprezentanţii autorităţii publice spun că principalele obiective ale proiectului sunt stabilirea unei reţele durabile pentru schimb de experienţe şi bune practici în domeniul politicii de dezvoltare a oraşelor, care implică un managment modern şi strategic, elaborarea unor soluţii model asupra conducerii strategice a oraşului, aplicabile în administraţiile locale, şi promovarea transferului de cunoştinţe sţiinţifice în practica auto-administraţiei locale, în acest fel putând fi rezolvate problemele de dezvoltare a oraşelor. De asemenea, proiectul îşi propune să crească gradul de conştientizare a rolului cetăţenilor în luare anumitor decizii, dar şi promovarea democraţiei participative. 

Partenerii proiectului vor lucra la publicaţii comune

Înfiinţarea reţelei va începe cu propunerea de proiect de doi ani, cu privire la noile metode de modernizare pentru dezvoltarea oraşelor mari. Proiectul se va concentra pe schimbul de experienţe şi activităţi de consolidare a capacităţilor în trei domenii tematice: sisteme de control strategic, metode de consultări publice care implică cetăţenii şi analiza calităţii indicatorilor de viaţă.

Practicieni şi experţi, reprezentanţi ai partenerilor din acest proiect, vor participa activ la trei evenimente pentru a face schimb de experienţă şi pentru a-şi îmbunătăţi cunoştinţele în legătură cu subiectul proiectului, lucrând la publicaţii comune. Din proiect vor rezulta două publicaţii, una introductivă şi una principală, dar şi un site al întregii activităţi. 

„Rezultatul principal şi cel mai important al proiectului va fi începutul unei reţele de lungă durată, sustenibilă pentru a continua cooperarea dintre membrii săi dincolo de limita de timp propusă în proiect“, au spus reprezentanţii Primăriei Sectorului 6. 

Primăria Sectorului 6 va participa în proiect alături de autorităţi din Bologna (Italia), Daugavplis (Letonia), Dublin (Irlanda), Florenţa (Italia), Haga (Olanda), Hengelo (Olanda), Klaipeda (Lituania), Murcia (Spania), Padova (Italia), Rennes (Franţa), Wolverhampton (Marea Britanie) şi Regiunea Metropolitană Hannover – Braunschweig – Gottingen – Wolfsburg (Germania), iar proiectul este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului Europa pentru cetăţeni Acţiunea 1 - Cetăţeni activi pentru Europa, Măsura 1.2 - Reţele de oraşe înfrăţite.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Mobilitatea urbană e ca ceaiul cald

De ce se inundă Pasajul Unirii la fiecare ploaie? Administraţia Străzilor: din cauza traficului, gunoaielor şi a ploii

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite