Primăria Sectorului 1: După mai bine de doi ani de proces, Tribunalul Bucureşti a decis că groapa de gunoi de la Chiajna este ilegală

Primăria Sectorului 1: După mai bine de doi ani de proces, Tribunalul Bucureşti a decis că groapa de gunoi de la Chiajna este ilegală

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au transmis că Tribunalul Bucureşti a decis, pe 14 august, să anuleze Autorizaţia Integrată de Mediu pentru depunerea deşeurilor pe ultimele două suprafeţe, încă funcţionale, ale gropii de gunoi Chiajna-Rudeni.

„Astfel, comunitatea şi Primăria Sectorului 1 au primit o... gură de oxigen din partea justiţiei în lupta lor pentru un aer curat, bun de respirat, dar bătălia pentru sănătatea noastră şi a generaţiilor viitoare va continua”, arată un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.
 
Sursa citată precizează că primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache va susţine luni o conferinţă de presă pe această temă, de la ora 11.00, la sediul Primăriei.
 
În primăvara anului 2018, Primăria Sectorului 1, Poliţia Locală Sector 1, Asociaţia 21% Oxigen şi Asociaţia pentru Natură şi Protejarea Mediului au intentat un proces Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti (APMB) şi companiei Iridex, operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni, solicitând anularea Autorizaţiei Integrate de Mediu emisă de APMB, document în baza căruia funcţionează depozitul de gunoi, mai indică sursa menţionată.
 
„Acţiunea în instanţă a fost iniţiată ca urmare a repetatelor sesizări primite de la mii de cetăţeni din nord-vestul Capitalei, a căror viaţă este afectată şi astăzi de mirosurile insuportabile provenite de la această groapă de gunoi”, conchide documentul de presă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările