Primăria Sectorului 1 alocă încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul privind acordarea ajutorului Patriarhiei Române a fost intrudus suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Foto basilica.ro
Proiectul privind acordarea ajutorului Patriarhiei Române a fost intrudus suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Foto basilica.ro

Primăria Sectorului 1 va aloca 10 milioane de lei în vederea construirii Catedralei Mântuirii Neamului, potrivit unei hotărâri luate miercuri de Consiliul Local al Sectorului 1. Primăria Capitalei a alocat deja, printr-o rectificare bugetară din luna iulie, 10 milioane de lei pe lângă suma de 15 milioane de lei alocată iniţial, iar Guvernul a dat şi el, prin rectificarea bugetară de la începutul lunii august, 115,5 milioane de lei.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au declarat pentru News.ro că proiectul de hotărâre privind acordarea unui ajutor Patriarhiei Române a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 1, fiind votat de PSD, PNL, ALDE, PMP şi UNPR, în timp ce consilierii USR au ieşit din sală în timpul votului.

Primăria a alocat astfel încă 10 milioane de lei Patriarhiei Române pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, asta deşi Primăria Capitalei a dat deja 10 milioane de lei Catedralei prin rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii iulie, în plus faţă de suma de 15 milioane de lei alocată iniţial de la buget. În plus, Guvernul a acordat Patriarhiei pentru lucrările la acest edificiu, prin rectificarea bugetară de la începutul lunii august, încă 115,5 milioane de lei.

Catedrala Mântuirii Neamului a primit şi anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) de la Primăria Capitalei şi 20 de milioane de lei de la Primăria Sectorului 1, la care s-au adăugat 5 milioane de lei (peste un milion de euro) de la Sectorul 5.

Deşi au fost alocate fonduri consistente pentru construcţia edificiului, în primăvara acestui an inginerul şef Vasile Crăcăoanu spunea că nu mai sunt bani pentru continuarea lucrărilor. Catedrala Mântuirii Neamului este finalizată în proporţie de 80 la sută, iar Patriarhia Română vrea să o sfinţească la sfârşitul lunii noiembrie.

În 3 septembrie, Patriarhul Daniel a sfinţit cele şase clopote ale Catedrelei Mântuirii Neamului, care cântăresc împreună 33 de tone şi care sunt montate în turnul „Clopotniţă“ de pe faţada de vest a noii Catedrale Patriarhale, la o înălţime de 60 de metri, împreună cu structura lor metalică. 

Sfinţirea catedralei, închinată Sfântului Andrei şi eroilor români, va fi oficiată în 25 noiembrie de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului împreună cu Patriarhul Daniel şi ierarhi români.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite