Primăria a redat Circului Globus 11.000 de metri pătraţi în teren aproape de centrul Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii generali au mai aprobat ieri trecerea unui teren de 11.000 de metri pătraţi din administrarea ALPAB în administrarea Circ&Varieteu Globus Bucureşti. Decizia a fost luată ca urmare a retrocedării terenului pe care se afla menajeria şi depozitele circului.

Astfel, spaţiul destinat adăpostitii animalelor s-a diminuat cu peste 10.000 de metri pătraţi. „Lipsa adăposturilor precum şi a unei săli de repetiţie pot crea probleme de comportament animalelor prin refuzul de a mai coopera cu îngrijitorii şi dresorii", se arată în expunerea de motive a proiectului aprobat.

Reprezentanţii Circului Globus pot amplasa pe terenul pe care l-au primit în Parcul Circului construcţii uşoare, demontabile şi fără fundaţie pentru a proteja mediul şi a nu distruge arborii sau aleile parcului. De asemenea, administrarea se va face pe o perioadă de cinci ani. „Vom muta acolo lamele, cămilele, caii şi felinele, şi le vom amenaja adăposturile astfel încât să reziste şi iarna şi vara.

Ne bucurăm că s-a găsit o soluţie şi sper să nu se renunţe la lupta în instanţă pentru ca acel teren care a fost retrocedat să fie declarat de utilitate publică", a decalrat Cornelia Popescu, reprezentantul Circului Globus. Tot ieri, consilierii au aprobat amplasarea unei statui a Prinţului Rainier al III-lea de Monaco în faţa Circului Globus, drept omagiu pentru promovarea timp de 35 de ani a artei circului în lume.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite