Primăria lui Negoiţă le cere directorilor unităţilor de învăţământ din Sectorul 3 să facă economie la apă, căldură şi electricitate

Primăria lui Negoiţă le cere directorilor unităţilor de învăţământ din Sectorul 3 să facă economie la apă, căldură şi electricitate

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă FOTO Arhivă

Un document emis de Direcţia de Învăţământ  din cadrul Primăriei Sectorului 3 îi îndeamnă pe directorii unităţilor de învăţământ din sector să reducă consumul de energie şi căldură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost transmisă de Primăria Sectorului 3 prin Direcţia de Învăţământ, Serviciul Administrate Unităţi de Învăţământ Sector 3, şi le recomandă tuturor directorilor, directorilor adjuncţi, contabililor şi administratorilor să reducă cheltuielile privind consumul de gaze naturale, apă şi energie termică, „adoptând imediat măsuri severe de raţionalizare“.

Printre măsurile specificate în document se numără interzicerea iluminatului sălilor de curs pe timpul zilei şi folosirea altor aparate electrice – altele decât cele utilizate în procesul de învăţământ. De asemenea, se precizează faptul că pe timpul nopţii nu poate fi ilumintaă mai mult de o încăpere pentru asigurarea pazei şi că „consumul de gaze naturale de la centralele termice (acolo unde este cazul) se va raţionaliza pe timp friguros prin funcţionarea diverselor aparate în regim strict programat“.

În ceea ce priveşte consumul de apă, în document se precizează că apa caldă va fi furnizată doar în timpul activităţii şcolare, în vreme ce „apa rece de consum se va asigura numai prin consumatori speciali prevăzuţi (baterii, vase WC, pişoare etc) care vor fi revizuiţi în fiecare vacanţă de vară“.

Pe aceeaşi temă: 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările