Primăria Capitalei vrea să înceapă recensământul animalelor cu stăpân. Ce amenzi riscă cei care refuză să participe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei vrea să demareze recensământul animalelor cu proprietar. Cine va refuza să-şi declare animalul riscă o amendă între 500 şi 1.000 de lei, proiectul specificând sancţiuni şi în cazul în care cetăţenii uită să anunţe autorităţile că animalul lor a fătat ori a murit.

„Începând cu anul 2019 se va efectua recensământul animalelor cu proprietar/deţinător legal de pe raza Municipiului Bucureşti, care se va efectua pe o perioadă de doi ani. Pe perioada desfăşurării recensământului, proprietarii animalelor au posibilitatea declarării acestora, personal sau digital, în vederea înregistrării acestora”, se arată în proiectul aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi.

Potrivit documentului, declararea se poate realiza personal la sediul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi în alte locaţii stabilite ulterior sau digital, prin transmiterea online a informaţiilor către ASPA.

Amenzile propuse în proiect

În cazul decesului sau înstrăinării animalului, proprietarii au obligaţia de a informa ASPA în termen de 15 zile, pentru modificarea datelor.De asemenea, proprietarii au obligaţia de a transmite în termen de 15 zile fătarea de pui de către animalele aflate deja în proprietate.

Neinformarea decesului unui animal în termen de 15 zile se va sancţiona cu amendă între 400 şi 600 de lei. Cu aceeaşi sumă vor fi amendaţi şi cei care nu vor informa ASPA în timp de 15 zile dacă animalele pe care le deţin au fătat.

Refuzul de a furniza date sau transmiterea unor date eronate se vor sancţiona cu amendă între 500 şi 1.000 de lei, potrivit proiectului.

Obiectivele generale ale proiectului sunt: Realizarea unei baze de date cu privire la numărul de animale cu proprietar legal existent în Capitală; controlul reproducţiei animalelor de rasă comună, cu proprietar; împiedicarea abandonului puilor animalelor de rasă comună şi animalelor adulte pe domeniul public al Capitalei; responsabilizarea proprietarilor cu privire la obligaţiile ce le revin referitoare la creşterea şi întreţinerea animalelor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite