Primăria Capitalei va scoate la licitaţie un acord-cadru pentru întreţinerea parcurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că Primăria Municipiului Bucureşti va scoate la licitaţie un acord-cadru pentru întreţinerea parcurilor. Totodată a menţionat că Administraţia Străzilor a scos la licitaţie, la rândul său, un acord cadru pentru reparaţii de drumuri, iar până la finalizarea procedurilor este posibilă alocarea unui "procent foarte mic" din lucrări către firmele selectate.

"În ceea ce priveşte parcurile, vrem să facem tot un acord cadru, exact cum au făcut cei de la Administraţia Străzilor. Acordul cadru îţi permite să apelezi la nişte firme pe care le ai deja selectate şi să nu mai trebuiască să aştepţi câteva luni ca să faci procedura de achiziţie. Şi lasă deschise ambele posibilităţi, urmând ca CGMB să decidă dacă extindem sau restructurăm Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB). Documentaţia pentru achiziţia pe parcuri este în lucru şi este o chestiune de una-două săptămâni, până va fi pusă şi ea pe SEAP", a declarat Nicuşor Dan, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, citat de Agerpres.

Nicuşor Dan a precizat de asemenea că în ce priveşte repararea drumurilor, încheierea unui acord cadru era o necesitate, având în vedere că Administraţia Străzilor nu are capacitate administrativă pentru a realiza atât întreţinerea arterelor, cât şi semnalizarea rutieră. 

"Este vorba de o licitaţie, o achiziţie pe care a făcut-o Administraţia Străzilor. E perfect legal să împarţi contractul în mai multe loturi. E vorba de un contract cu valoare mare pe ce înseamnă întreţinere de drumuri - e vorba de o achiziţie pe acord cadru - şi până în momentul în care procedurile se vor finaliza, pe aşa numitul mecanism de negociere fără publicare, se pot aloca lucrări într-un procent foarte mic din suma totală. Era o necesitate. Nu existau acorduri cadru, nu exista capacitate administrativă a Administraţiei Străzilor să facă ei înşişi atât întreţinerea, cât şi semnalizarea rutieră. S-a demarat achiziţia publică pe acordul cadru. În momentul în care acordul cadru se va finaliza, firmele selectate vor presta acele lucrări. Până în acel moment, într-un procent foarte mic, este posibil, conform legii, să faci negociere fără publicare, ca să îţi rezolvi problemele urgente", a precizat Nicuşor Dan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite