Primăria Capitalei a renunţat la alte proiecte pentru lucrările la Lia Manoliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia de la stadionul Naţional Arena va fi finalizată în mai 2011 cu resurse financiare ale municipalităţii, care a fost nevoită să renunţe la alte proiecte, în condiţiile în care Guvernul nu şi-a onorat obligaţiile.

Edilul general a susţinut că Primăria Capitalei are bani pentru finalizarea investiţiei pentru că a renunţat la alte proiecte.
Directorul de investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a declarat că, având în vedere că, iniţial, stadionul Lia Manoliu „a fost văzut ca un obiectiv de sine stătător“, finalizarea acestuia necesită modificarea infrastructurii din zona stadionului, înlocuirea canalizărilor subterane şi refacerea carosabilului, precum şi amenajările peisagistice la intrarea şi la ieşirea în/din stadion. „Am pregătit pentru şedinţa de vineri a CGMB o hotărâre de consiliu pentru modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea Stadionului Naţional Lia Manoliu în care sunt cuprinse toate elementele de amenajare dar şi cele de siguranţă rezultate în urma vizitei reprezentanţilor UEFA la acest obiect“, a spus Bogdan Hreapcă, potrivit Mediafax.

Naţional Arena va fi gata peste şase luni

„Stadionul Lia Manoliu va fi finalizat în mai 2011 când va avea şi gazonul şi cupola. Deşi nu am primit banii de la guvern, municipalitatea are resursele necesare finalizării acestui obiect“, a spus Oprescu, după vizita la stadionul Lia Manoliu.

FOTO Naţional Arena, templul fotbalului va fi gata în 2011


Până la sfârşitul lunii decembrie va fi finalizată construcţia şi vor fi montate toate elementele de arhitectură la stadion, precum şi cablurile pentru instalarea cupolei, în perioada de iarnă se va continua cu finisajele interioare, iar la sfârşitul acesteia vor fi montate gazonul şi cupola.

Proiectului de hotărâre care va fi supus dezbaterii Consiliului General al Municipiului Bucureşti, vineri, solicită suplimentarea investiţiei la Naţional Arena va fi de aproximativ 92 milioane de lei. Bogdan Hreapcă, directorul general al Direcţiei de Investiţii din Primăria Capitalei, a precizat că în hotărârea de consiliu au fost incluse lucrările de înlocuire a conductelor de apă şi canal din zona adiacentă stadionului, refacerea carosabilului şi înlocuirea mobilierului urban cu unul specific parcurilor, mai informează Mediafax.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite