Primăria Capitalei şi primăriile de sector, amendate de inspectorii de mediu

Primăria Capitalei şi primăriile de sector, amendate de inspectorii de mediu

Primaria Capitalei şi primariile de sector au fost amendate de inspectorii de mediu FOTO Mediafax

Primăria Capitalei şi primăriile de sector din Bucureşti au fost amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu suma de 75.000 de lei pentru că nu au implementat corect măsurile pe care şi le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului, a anunţat ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sursa principală pentru poluarea aerului din Bucureşti o reprezintă traficul auto. Toate măsurile asumate de PMB sunt zero sau aproape de zero. Comisarii de mediu au sancţionat Primăria Capitalei şi primăriile de sector pentru neimplementarea acestor măsuri pe care şi le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului”, a declarat Costel Alexe, conform mediafax.ro
 
Prezent în Parcul Natural Văcăreşti pentru plantarea de puieţi, Alexe a spus că „Dacă am avea control asupra traficului din Bucureşti, dacă am avea o salubrizare eficientă şi un control mai bun al acestor arderi necontrolate, calitatea aerului ar fi mult, mult mai bună”.
 
„Planul integrat de calitate a aerului din Bucureşti are 20 de măsuri, dintre care 6 ar fi trebuit să fie deja implementate, dar nici nu s-au apucat de ele. Comisarii de mediu au evaluat că doar 40% din tot ce şi-a asumat Primăria ca măsuri pentru reducerea poluării din Bucureşti au fost operaţionalizate şi implementate. Nu avem modernizarea centralelor de cvartal, nu avem modernizarea infrastructurii rutiere, nu avem transport public modern, prietenos cu mediul, nu avem suprafeţe verzi din ce în ce mai mari”, a precizat Alexe. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările