Primăria Capitalei nu are autorizaţie de construire pentru lucrările din Piaţa Universităţii. Angajaţii municipalităţii au fost alungaţi de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multi angajati ai Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement din cadrul Primăriei Capitalei au început azi dimineaţă să demonteze gardurile şi băncile de lângă fântâna din Piaţa Universităţii, pentru lucrările de modernizare a zonei care au fost anunţate de municipalitate.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au plecat însă la venirea Poliţiei, deoarece nu aveau o autorizaţie pentru efectuarea lucrărilor, potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

"Muncitorii firmei Tehnologica Radion care scoteau bordurile trotuarului din zonă au prezentat Poliţiei o autorizaţie pentru întreţinerea carosabilului şi a trotuarului. Autorizaţia precizează că nu se aplică pentru construcţii şi desfiinţări, pentru aceste lucrări fiind nevoie de o autorizaţie emisă în baza Legii construcţiilor 50/1991", se spune în comunicat.

Prin urmare lucrările anunţate de Primăria Capitalei de înlocuire a fântânii de la Universitate cu o alta nu au autorizaţie de construire, mai arată cei de la Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. Aceştia mai afirmă că Ministerul Culturii nu a emis aviz pentru lucrări, care este obligatoriu întrucât terenul se află în zona de protecţie a Universităţii şi a Facultăţii de Arhitectură, monumente istorice.

"Desfăşurarea lucrărilor de demolare a fântânii şi de construire a alteia noi fără autorizaţie şi fără avizul Ministerului Culturii ar constitui faptă penală", spun cei de la Salvaţi Bucureştiul.

Mai multe organizaţii neguvernamentale contestă proiectul afişat de Primăria Capitalei pentru zona fântânii din Piaţa Universităţii din mai multe motive:
- nu a existat o consultare publică pentru o zonă simbol a Bucureştiului
- nu a existat un concurs de arhitectură şi urbanism pentru zonă, deşi Primăria Capitalei se angajase la un astfel de concurs în fata Ordinului Arhitecţilor
- amenajarea unei zone extrem de importante a Bucureştiului s-a încredinţat unei firme de drumuri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite