Primăria Capitalei a atribuit contractele de circa 40 de milioane de euro pentru reţelele edilitare din cartierul Coandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei a atribuit unei asocieri de şapte firme contractele pentru realizarea reţelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public şi pentru drumurile aferente ansamblului de locuinţe „Henri Coandă“, în valoare de circa 40 de milioane de euro, potrivit e-licitaţii.ro, informează Mediafax.

Potrivit anunţului de atribuire publicat pe site-ul de licitaţii www.e-licitaţii.ro, municipalitatea a atribuit, în 30 decembrie 2013, asocierii firmelor CO.GE.FA. SPA - S.IM.CO SRL - SCT Bucureşti SA - SC AECOM INGENIERIA SRL - LUCA EAY - SC SCIT IMPEX SRL - SC EnergoBit SA două contracte pentru realizarea reţelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, precum şi a drumurilor aferente Ansamblului de locuinţe "Henri Coandă" din Sector 1.

Astfel, vor fi realizate lucrări pentru realizarea instalaţiilor de apă şi canalizare şi a conductelor de evacuare, de construire a drumurilor principale, de instalare a sistemelor de iluminare şi de semnalizare, fiind asigurate totodată servicii de proiectare tehnică pentru construcţia de lucrări publice.

Valoarea totală finală a celor două contracte câştigate în urma licitaţiei deschise organizate de municipalitate în noiembrie 2013 este de 177.248.162,6 de lei (aproximativ 40 de milioane de euro) fără TVA.

Liderul asocierii este firma CO.GE.FA S.P.A. cu sediul în oraşul italian Torino.
În anunţul de atribuire se mai arată că asocierea poate subcontracta 16 procente din valoarea totală a contractului.

La începutul lunii februarie 2011, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a preluat în administrare terenuri amplasate în localitatea Voluntari din judeţul Ilfov şi în sectorul 1 din Bucureşti, pentru realizarea lucrărilor de infrastructură şi utilităţi aferente proiectului rezidenţial "Henri Coandă", dezvoltat de ANL.
Proiectul Henri Coandă, lansat de Agenţia Naţională pentru Locuinţe în 2004, dar nefinalizat în principal din cauza lipsei utilităţilor, este amplasat în proporţii aproximativ egale pe teritoriul localităţii Voluntari, din judeţul Ilfov, şi în sectorul 1 din Bucureşti.

Pe aceeaşi temă

Planurile de reamenajare a Căii Victoriei au fost aprobate: mai puţine maşini, mai mult spaţiu pentru pietoni şi biciclişti

Când revine Primăria Capitalei lângă Cişmigiu: costurile totale ale mutării ajung la 57 de milioane de euro

Suplimentare aprobată: alţi 7,6 milioane de euro vor fi alocaţi pentru consolidarea sediului Primăriei de pe Bulevardul Regina Elisabeta

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite