Primăria Capitalei: 510 cupluri au obţinut aprobarea de a primi vouchere în valoare de 13.800 de lei pentru fertilizare in vitro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei anunţă că 510 cupluri au obţinut aprobarea de a primi voucherele în valoare de 13.800 de lei pentru fertilizare in vitro, în programul derulat de municipalitate „O şansă pentru cuplurile infertile”. Alte 100 de dosare vor fi analizate în perioada următoare.

Potrivit municipalităţii, în două luni şi jumătate, 510 dosare au fost aprobate, fiind eligibile pentru a beneficia de voucherele în valore de 13.800 de lei pentru feritilizare in vitro. Alte 100 de dosare vor fi analizate în perioada următoare, iar patru au fost respinse.

Banii se acordă sub forma a două vouchere pentru fiecare solicitare: un voucher pentru medicamente în valoare de 4.600 lei şi unul pentru intervenţia medicală specifică în valoare de 9.200 lei.

Criteriile de eligibilitate sunt: cuplurile infertile au indicaţie pentru procedura de fertilizare in vitro, membrii cuplului sunt asiguraţi medical, partenerul suferă de azoospermia, femeile au între 24 şi 45 de ani. De asemenea, femeile trebuie să aibă domiciliul stabil în Bucureşti sau să aibă reşedinţa în Bucureşti (viza obţinută cu cel puţin şase luni înainte de începerea proiectului).

Proiectul ,, O şansă pentru cuplurile infertile” a fost aprobat în şedinţa din 28 martie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea şi se va derula pană în decembrie 2019.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite