Prima anticafenea din Bucureşti: plăteşti doar timpul şi te bucuri de ceai, covrigei, cărţi şi acces la internet şi imprimantă din partea casei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seneca Anticafe este singura anticafenea din Bucureşti FOTO Roberto Sălceanu
Seneca Anticafe este singura anticafenea din Bucureşti FOTO Roberto Sălceanu

În mijocul Bucureştiului, printre o mulţime de cafenele şi ceainării, se găsesteşte una cu totul şi cu totul specială: Seneca Anticafe. Aici, tot contează este modul în care îţi petreci timpul. Cei care aleg să treacă pragul anticafenelei plătesc doar timpul pe care îl petrec aici şi au din partea casei ceai, covrigei, internet şi o mulţime de cărţi interesante. Toate puse la dispoziţia lor gratuit.

„Punem preţ pe timp, restul este gratuit“ este mesajul cu care te întâmpină inedita anticafenea din Bucureşti. Aici, oamenii care aleg să vină se bucură de clipe relaxante într-o atmosferă foarte plăcută, iar cucântul de ordine care domneşte în aer este „cultură“. „Seneca“ se află pe strada Arhitect Ion Mincu şi este deschisă de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 – 22.00. 

Cum a luat naştere prima anticafenea din Bucureşti

Victor este unul dintre cei care se ocupă de proiectul Seneca Anticafe. Băiatul are 26 de ani şi în acest moment este student la Academia de Studii Economice, însă a terminat şi facultatea de Litere. Tânărul povesteşte cum a luat naştere prima anticafenea din Bucureşti. 

senaca anticafe

Seneca este prima anticafenea deschisă în Bucureşti FOTO Roberto Sălceanu

„Seneca a luat nastere întâi printr-o editură. Aceasta a apărut acum ceva mai bine de un an şi obiectivul său principal este cel de a familiariza lumea cu gândirea stoică, în primul rând ca un set de învăţăminte practice, iar mai puţin ca doctrină filosofică. Cum editura Seneca Lucius Annaeus a fost repede apreciată de publicul cititor şi nu numai, s-a dorit începerea unui proiect nou, mai elaborat, şi cu un un altfel de impact. După câteva săptămâni de adunat şi discutat idei, s-a ajuns la o formă apropiată de ce este acum Seneca Anticafe. Urmează funcţional modelul unor locuri asemănătoare din alte ţări europene, însă noi ne-am concentrat mai mult pe resursele de tot felul care pot ajuta musafirii în demersurile pe le au de îndeplinit“, explică Victor.

8 lei ora, gustări gratuite fără limită

Aici plăteşti doar timpul pe care îl petreci. Pentru opt lei pe oră, cei care trec pragul anticafenelei au posibilitatea să-şi petreacă clipe relaxante alături de prieteni şi să se bucure de o mulţime de lucruri „din partea casei“. Ceai, snackuri, Wi-Fi, acces la proiector, la imprimantă, la scanner, acces la cărţi, la reviste de specialitate, la biblioteci online sau la jocuri de masă: toate acestea nu te costă nimic.

senaca anticafe

Seneca este prima anticafenea deschisă în Bucureşti FOTO Roberto Sălceanu

Desigur, în afara celor opt lei pe care îi plăteşti pentru o oră petrecută în Seneca Anticafe.  De asemenea, dacă alegeţi să veniţi aici vă mai puteţi bucura de un spaţiu de lucru foarte plăcut şi de o bucătărie în care găsiţi şi un cuptor cu microunde în care vă puteţi încălzi pacheţelul adus de acasă. Totodată, spun reprezentanţii anticafenelei, vă puteţi aduce şi băutură fără alcool.

„În primul rând este un loc relaxat, diferit de orice alte cafenele, iar faptul că accentul nu cade pe consum, iar fiecare se serveşte singur, de asemenea, creează un tip special de socializare şi o atmosferă plăcută. Pe lângă acestea, musafirii au acces la toate resursele pe care le punem la dispoziţie: în primul rând multe cărţi bune, pe care le pot consulta în voie sau le pot şi cumpăra, pentru că în curând vom avea inclusiv cărţi în spaniolă, germană, italiană şi chiar în rusă“, mai povesteşte Victor. 

În ceea ce priveşte investiţia, Victor spune că banii pentru amenjarea anticafenelei au fost destul de mulţi, încercându-se să se investească în cărţi şi în design „cam la acelaşi nivel, iar în curand investiţiile în cărţi le vor depăşi pe cele în design şi echipamente“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite