Prima zi de după dezastru: arterele principale au fost curăţate, iar transportul în comun, suplimentat.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsoarea abundentă a încetat, iar gerul se instalează. Suplimentările mijloacelor de transport în comun rămân valabile. Autorităţile anunţă condiţii normale de circulaţie.

După cele două zile de ninsoare şi viscol neîntrerupte, Capitala s-a transformat într-o mare de troiene care pune la încercare nervii tuturor bucureştenilor. Multi dintre şoferii descurajati de haosul din trafic au preferat să îşi lase maşinile în parcări, optând pentru mijloacele de transport în comun.

Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport în Comun Bucureşti, Brânduşa Raeceanu,  a declarat că RATB a suplimentat efectivul de maşini operaţionale  cu 20%. Până în prezent, situaţia transportului public se încadrează în parametri normali.

Reprezentanţii RATB afirmă că nu sunt probleme deosebite

Reprezentanţii Regiei au informat că nu au fost înregistrate evenimente deosebite în Capitală. Referitor la situaţia reţelei de tramvaie , Brânduşa Raeceanu a precizat că, în timpul nopţii de joi spre vineri, angajaţii RATB au acţionat cu utilaje de deszăpezire pentru curăţarea liniilor de tramvai şi a refguriilor. La această oră traficul se desfăşoară în condiţii optime.

Primarul general, Sorin Oprescu, a cerut operatorilor de deszăpezire să intevină în continuare pe străzile laterale şi pe cele care fac legătura cu bulevardele, precum şi în zona trotuarelor.

De asemenea, după ora 13.00, când se aşteaptă ca temperaturile să scadă, efectivele de deszapezire vor împrăştia materiale antiderapante. Până în acest moment, au fost modificate opt linii de transport în comun, iar una a fost suspendata temporar, din cauza condiţiilor de trafic.

Iată liniile RATB care au suferit modificări:

Autobuzul 223 , care face legătura între Şoseaua de Centură - Glina şi CET Sud a fost suspendată.

Linia autobuzului 261 circulă pe un traseu prelungit, de la Complexul Comercial Băneasa până la Pasajul Băneasa

Autobuzul 106, care ar fi trebuit să ajungă până în cartierul Roşu, va întorce pentru moment la staţia Master.   

Autobuzele 137, 421 şi 236 şi-au scurtat traseul, în prezent, întorcând la Liceul Auto.

Linia 162, care ar fi trebuit să ajungă până la magazinele 16 Februarie, întorc la cartierul 16 Februarie.

Autobuzul 125 va întorce la Romprim.

Maşinile de pe linia 302  vor întoarce pe Şoseaua Alexandriei, cu o staţie înainte de terminalul de la cartierul Fortuna.

Metrourile vor ajunge mai des în staţii

Metrorex  a suplimentat, de asemenea, numărul de trenuri subterane. În prezent, metrourile din parcul de rezervă sunt puse în circulaţie până mâine, când se va reveni la programul de weekend.

De luni, situaţia va reveni la normal, deoarece , conform datelor regiei, nu s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de călători.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite