Prim-procurorul de la Buftea „spăla“ dosarele rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prim-procuror al Parchetului Buftea, Nelu Carpen, a fost arestat la 23 aprilie, pe motiv că a luat şpagă mii de euro şi s-a transformat în „avocatul“ celor care săvârşeau infracţiuni la Codul Rutier.

El a fost înregistrat audio video, de SRI, timp de mai multe luni, cu o cameră miniaturală plasată chiar în biroul său, cum negocia închiderea unor dosare penale.

În urma unor discuţii privind blătuirea unui dosar, avute în biroul lui Nelu Carpen, un alt magistrat, Aurică Sterea (56 de ani), de la Judecătoria Buftea, a căzut în plasa procurorilor anticorupţie. Acesta din urmă a fost deferit Justiţiei, în stare de libertate, pentru favorizarea infractorului şi a fost suspendat din funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Sterea a fost acuzat că, împreună cu Carpen, l-ar fi ajutat pe „năşicul“ său, Cătălin Adrian Radu, cercetat pentru o infracţiune prevăzută de Codul Rutier, să beneficieze de o soluţie de neîncepere a urmăririi penale.

Subiectul convorbirii: cum să-l scape de dosarul penal pe Cătălin, care fusese prins de Poliţia Rutieră conducând motocicleta fără permis.

Principala problemă era că, atunci când a primit contravenţia, tânărul a recunoscut într-o declaraţie că el conducea motocicleta. Soluţiile găsite de procuror şi de presupuşii săi complici: schimbarea primei declaraţii. În ancheta poliţiei urma să fie adus un martor care să combată constatarea agentului de circulaţie, şi, în final, rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale.
 
Antrenorul olimpic de tir, Marian Cărbunaru, a apelat şi el la serviciile „reţelei Carpen“ pentru a scăpa de dosarul penal, privind transportul fără autorizaţie a aproximativ 17.000 de cartuşe de tir. Preţul fixat de Vişan şi Cojocaru, pentru a-şi trafica influenţa pe lângă prim procuror, a fost de 25.000 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite