Premierul anulează repetiţia pentru parada de Ziua Naţională: „Gata, fac seara, noaptea, că blocăm oraşul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a decis ca repetiţiile pentru 1 Decembrie să nu mai aibă loc ziua. FOTO Adevărul
Victor Ponta a decis ca repetiţiile pentru 1 Decembrie să nu mai aibă loc ziua. FOTO Adevărul

Prim-ministrul Victor Ponta a solicitat, marţi, în şedinţa de guvern, ca repetiţia pentru parada de Ziua Naţională programată pentru miercuri dimineaţă să se desfăşoare noaptea, pentru a nu se mai bloca traficul în Capitală din cauza restricţiilor.

Premierul Victor Ponta a cerut ca repetiţia programată miercuri pentru parada militară de 1 Decembrie să nu mai aibă loc în timpul zilei, pentru a nu fi "înjurat" de bucureşteni din cauza blocării traficului, şi a cerut ca aceste repetiţii să fie efectuate seara sau noaptea, după modelul altor ţări. „Le spuneţi trupelor că eu nu-i mai las să mai facă pregătiri. Ieri ne-au cam înjurat bucureştenii, deşi ştiau că se întâmplă. Gata, fac seara, noaptea! Nu mai pot să facă în timpul zilei, că blocăm oraşul. Nu mai putem bloca mâine oraşul, ştiu că era mâine o repetiţie. Mâine nu mai ieşeam în oraş, că ne luau bucureştenii cu furcile", le-a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de marţi a Guvernului.

El i-a cerut ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, să preia modelul de la francezi şi de la americani în cazul repetiţiilor pentru astfel de parade.

Premierul a completat ideea spunând că în Londra astfel de repetiţii sunt efectuate seara sau noaptea şi a explicat astfel că, până nu va fi găsită şi în Capitală o soluţie de deblocare a oraşului în momentul repetiţiilor, acestea nu mai trebuie desfăşurate în timpul zilei.

Peste 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând MApN, MAI, SRI şi Serviciului de Protecţie şi Pază au participat luni la pregătirile pentru parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, o astfel de repetiţie fiind programată şi pentru miercuri, porivit Mediafax.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că repetiţiile vor avea loc pe terenul Armatei din Ghencea.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite