PREMIERĂ Medici de la clinici private vor trata peste 2.400 de oameni ai străzii la prima policlinică gratuită din Capitală FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima Policlinică Socială din Bucureşti a fost inaugurată, astăzi, pe strada Dristor. Proiectul a fost realizat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi a fost spijinit de Fundaţia „Regina Maria".

Bucureştenii care nu erau asiguraţi şi nu puteau beneficia de tratament gratuit din partea medicilor vor putea putea fi trataţi la prima policlinică socială deschisă ân Capitală. Inaugurarea unităţii medicale din sectorul 3 este începutul unei practici cu care medicii români nu sunt familiarizaţi, adică oferirea serviciilor medicale fără niciun fel de răsplată materială. La această clinică, personalul medical este format din specialişti angajaţi care-şi desfăşoară activitatea în sistemul privat şi care îşi prelungesc programul zilnic de muncă cu câteva ore, pentru a ajuta persoanele nevoiaşe. „Până acum s-au găsit mai mulţi voluntari, dar listele sunt deschise şi aşteptăm şi alţii", a spus Cristina Rusu, reprezentant al policlinicii.

Prima policlinică socială din Bucureşti Prima policlinică socială din Bucureşti Prima policlinică socială din Bucureşti

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Consultaţii gratuite

Policlinica inaugurată astăzi asigură ajutor medical gratuit oamenilor străzii sau celor care nu au asigurare medicală. „Vom avea asistenţi sociali, care în momentul când o persoană apelează la serviciile policlinice, vor verifica situaţia acestora în baza lor de date. Pe lângă serviciile medicale, aici se acordă şi ajutor psihologic celor care au nevoie, dar se dau şi haine noi spre exemplu", a mai spus Cristina Rusu. La noua clinică medicii vor oferi consultaţii gratuite pe specializări diverse ca medicină internă, cardiologie, ORL, stomatologie, dermatologie, oftalmologie. Policlinica asigură şi ecografii gratuite, dar şi analize de laborator. Consultaţiile se vor face pe baza unei programări. „Primăria va susţine întotdeauna astfel de proiecte în care obiectivul este ajutorul celor care mare nevoie de servicii medicale. Este o iniţiativă care merită tot respectul meu şi, sper, un model de urmat pentru cei care pot face astfel de gesturi sociale", a spus Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Tratament gratuit pentru alcoolici

Primul centru de tratament gratuit pentru persoanele dependente de alcool din Bucureşti s-a deschis, tot astăzi, pe strada  C.F. Robescu nr. 4. Dependenţii de alcool vor putea primi ajutor specializat pentru a scăpa de problema lor din partea medicilor, dar şi din partea consilierilor psihologici, mulţumită unei iniţiative a Alianţei pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomanilor.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite