Prefectura Bucureşti cere anularea hotărârilor adoptate în Consiliul General în lunile aprilie şi mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
47 de proiecte sunt în pericol FOTO Arhivă
47 de proiecte sunt în pericol FOTO Arhivă

Prefectura Bucureşti a cerut Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să revoce toate hotărârile adoptate în şedintele ce au avut loc în aprilie şi mai. În cazul în care hotărârile nu vor fi revocate, acestea vor fi atacate în instanţă.

Cornel Pieptea, consilier general PNL, a declarat, pentru HotNews, că este vorba despre 47 de hotărâri printre care: includerea în bugetul Primăriei a celor 10 milioane de euro pentru realizarea pistelor pentru biciclete şi aprobarea indicatorilor economici ai proiectului, avizarea Parcului Naţional Văcăreşti sau alocarea sumei de 5,4 milioane de euro pentru consolidarea podului peste Dâmboviţa de la Mihai Bravu.

Într-o solicitare făcută de reporterii Adevărul, reprezentanţii Prefecturii Bucureşti au declarat că „prefectul are dreptul şi obligaţia de a asigura respectarea legii pe plan local de către autotităţile administraţiei publice locale“.

„În cazul hotărârilor adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucureţti în 29.05.2014 şi 30.05.2014, prefectul Municipiului Bucureşti a reţinut că aceste acte administrative au fost adoptate în şedinţă de în dată, deşi nu au existat, la momentul şedinţei, situaţii expres prevăzute de art. 39 alin. (4) din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările  şi completările ulterioare, în care Consiliul Local se întruneşte de îndată şi anume <<În caz de forţă majoră şi de maximă urgenţă>>, fapt pentru care s-a elaborat şi comunicat autorităţii emitente procedura prealabilă“, se precizează în punctul de vedere solicitate de „Adevărul“.

De asemenea, reprezentanţii Prefecturii Bucureşti au mai spus că în cazul în care „starea de nelegalitate creată de CGMB prin adoptarea în şedinţă de îndată a hotărârilor în discuţie nu va fi înlăturată, în sensul că hotărârile criticate nu vor fi revocate, se va face aplicarea art. 8 alin. (1) din Legea nr. 554/2004, modificată, respectiv acetele administrative considerate nelegale vor fi atacate la instanţa de contencios administrativ, în vederea anulării“.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite