Prefectul Capitalei, referitor la copilul bătut în şcoală : „Dacă elevii şcolii ar fi avut uniforme, incidentul nu s-ar fi petrecut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoei a declarat că incidentul de la Liceul Benjamin Franklin, unde un elev a fost bătut cu un cuţit, cu pumnii şi picioarele de către doi prieteni ai unei colege, nu s-ar fi petrecut dacă elevii ar fi purtat uniforme.

„Uniforma nu trebuie privită ca un instrument de uniformizare de manieră socialistă, este şi o formă de protecţie. În acest caz reproşul meu se îndreaptă către firma de pază a şcolii care a permis pătrunderea în instituţie a persoanelor străine”, a declarat pentru „Adevărul” Atănăsoei.

Prefectura a elaborat în acest an o strategie de prevenire a criminalităţii. Potrivit studiului, majoritatea conflictelor în şcoli au, din perspectivă individuală, drept cauze: nevoia de dominare (62%), răzbunarea (47%), invidia (43%), teribilismul (32%). 
De asemenea, în Bucureşti se înregistrează o rată mare a absenteismului şcolar, comparativ cu normele impuse de regulamentul şcolar. Astfel: învăţământ primar - 8 absenţe nemotivate/an/elev, învăţământ gimnazial – 31 absenţe nemotivate/an/elev, învăţământ liceal şi SAM – 68 absenţe nemotivate/an/elev.

Prefectul a mai adăugat că anul acesta toate şcolile vor fi monitorizare din punct de vedere al violenţei, iar acolo unde se vor înregistra un grad ridicat de acte de violenţă se va mări şi numărul forţelor de ordine.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite