Prefectul Capitalei cere revocarea a 769 de autorizaţii de taximetrie emise ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a solicitat primarului Sorin Oprescu revocarea a 769 de autorizaţii de taximetrie emise de acesta în baza unei hotărâri a Consiliului General anulată, definitiv, de Tribunalul Municipiului Bucureşti (TMB).

Solicitarea prefectului vine ca urmare a unui memoriu depus la Prefectură de către Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), care reclamă lipsa de reacţie a primarului general faţă de o situaţie nelegală pe piaţa taximetriei în Bucureşti.

“Am solicitat Primarului General acest lucru pentru a preveni situaţii conflictuale de genul celor petrecute la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” şi pentru a asigura un mediu concurenţial legal pe piaţa taxiurilor din Capitală. Practic, acum circulă nestingheriţi atât taximetrişti autorizaţi, cât şi taximetrişti ale căror autorizaţii nu mai au temei legal. Sper ca primarul general să dea dovadă de responsabilitate şi să revoce aceste autorizaţii” a  declarat prefect ul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.   

Potrivit Prefecturii Capitalei, prin sentinţa civilă nr. 2099/2010, rămasă definitivă, TMB a anulat art. I şi II din Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 259/2009, în baza cărora primarul general a suplimentat numărul de autorizaţii de taximetrie din Capitală cu 769 şi a obligat municipalitatea să retragă toate aceste autorizaţii. Ulterior, prin recursul formulat de Primăria Capitalei, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de retragere a autorizaţiilor nelegale, dar a păstrat decizia TMB de anulare a celor două articole în baza cărora fuseseră suplimentate autorizaţiile de taximetrie. Astfel, aceste autorizaţii nu mai au temei legal şi deci nu există niciun impediment ca primarul general să le revoce responsabil, punând situaţia în legalitate.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite