Prefectul Bucureştiului cere „amenzi exemplare” pentru persoanele care aruncă gunoaiele pe jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Bucureştiului, Alin Stoica, a spus marţi dimineaţă la B1TV, că Romprest şi Brai-Cata se ocupă de colectarea gunoaielor, dar „dacă abandonăm gunoaiele pe stradă şi apoi ne plângem că e murdar, nu e o atitudine civică corespunzătoare”.

„Acum se acţionează pe stradă, se ridică gunoaiele. Evident că nu se poate rezolva într-o singură zi, având în vedere acumularea de deşeuri, dar capacitatea a fost sporită şi urmărim în fiecare zi evoluţia”, a spus prefectul Alin Stoica la B1TV.

Prefectul a fost întrebat dacă consideră că oamenii au vreo vină pentru mizeria din Sectorul 1, iar acesta a răspuns: „Eu sper să vedem cât mai curând amenzi exemplare pentru asemenea comportamente”. Nu e normal să aruncăm pe domeniul public gunoaiele. Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă şi apoi ne plângem că e murdar, nu e o atitudine civică corespunzătoare”.

Întrebat cum vede decizia PSD de a ataca în instanţă decizia privind instituirea stării de alertă în Sectorul 1, prefectul Capitalei a răspuns: „Demersul lor e constituţional. Orice cetăţean are acces la Justiţei şi poate cere legalitatea actelor pe care le emite autoritatea. E un demers perfect constituţional şi aşteptăm ca instanţa să se pronunţe”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite