Povestea tânărului care şi-a transformat casa, cu 20.000 de euro, într-o închisoare: „Oamenii se programează ca să evadeze de aici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Escape the room este unul dintre cele mai căutate jocuri din Bucureşti FOTO David Muntean
Escape the room este unul dintre cele mai căutate jocuri din Bucureşti FOTO David Muntean

În ultima vreme, în Bucureşti au fost deschise zeci de locuri special amenajate pentru cei care vor „să evadeze“ alături de prieteni. „Escape the room“ este un joc care a devenit superpopular în Capitală şi care se joacă acum doar pe bază de programare. „Adevărul“ vă spune povestea celor două camere din RoomXcape.

Alex are 26 de ani şi de câteva luni a decis să se ocupe de propria afacere pe care a început-o chiar la parterul casei în care locuieşte. „Voiam să-mi cer în căsătorie viitoarea soţie şi m-am gândit că vreau să fie ceva diferit. Am fost într-un loc din Bucureşti în care am încercat să evadăm, dar în loc să găsească cheia a găsit o scrisoare. Şi aşa a început totul“, povesteşte tânărul entuziasmat.

60 de minute, trei indicii

Pentru că i-a plăcut din prima clipă ideea de a evada dintr-o cameră plină de indicii, gândită până la cele mai mici detalii, acesta a decis să-şi deschidă propria afacere, amenajând la parterul casei sale două camere: A catching game şi Le procureur. Imediat după ce se dă jos din pat, coboară la parterul casei sale pentru a-i întâmpina pe cei care vor să joace cel mai căutat joc al momentului din Bucureşti: escape the room. Alex spune că în acest moment în Capitală sunt 35 de locuri în care doritorii pot intra într-o cursă reală de evadare.

rooomxcape foto david muntean

Prima cameră: A catching game FOTO David Muntean

Prima cameră, despre care spune că cei care îi trec pragul pot evada mai uşor, seamănă perfect cu o celulă. Pereţii sunt scrijeliţi şi nu ştii dacă afară este zi sau noapte. Uşor-uşor începi să auzi sunete care par desprinse din lumea de dincolo, iar atmosfera se tensionează minut după minut. Odată ce ai intrat aici, poţi să ieşi abia după 60 de minute în cazul în care nu ai reuşit să evadezi (în cazuri extreme, poţi cere să fii scos din cameră înainte de termen). 

Pe parcursul celor 60 de minute, ai voie să apeşi de trei ori butonul „hint“. Pe sub uşă, primeşti un indiciu despre următorul pas pe care trebuie să-l faci pentru a ajunge la cheia finală. În cele 60 de minute în care încerci să evadezi, alex te supraveghează cu ajutorul camerei video din interiorul „celulei“.

rooomxcape foto david muntean

Camera Le procureur FOTO David Muntean

Cea de-a doua cameră, Le procureur, este una din care evadezi ceva mai greu, după cum povesteşte Alex: „Din cea de-a doua cameră evadează în jur de 30%, iar din prima cameră reuşesc să iasă 60-70%“.

20.000 de euro

Pentru amenajarea celor două camere, Alex a investit 20.000 de euro, şi a stat în jur de trei, patru luni să amenajeze fiecare cameră înainte de inaugurare. Cei care intră o dată în cameră, nu se mai pot întoarce, pentru că ştiu paşii pe care ar trebui să-i facă pentru a reuşi să evadeze. cu toate acestea, sunt oameni care rezolvă într-o oră mai puţin de 40% din joc, iar aceştia se pot întoarce liniştiţi în cameră. „Indiciile din camere nu se schimbă. După ce ai fost aici o singură dată, nu prea mai are rost să te întorci. În schimb, pentru cei care au rezolvat mai puţin de 40% din joc fac o reducere de 80% dacă vor să mai intre încă o dată“, precizează Alex.

Preţurile la RoomXcape sunt următoarele:

preturi

Alex recomandă ca în fiecare cameră să intre cel mult patru persoane pentru că, spune el, dacă sunt mai mulţi încep să se încurce reciproc. De asemenea, în camera Le procureur pot intra cel mult şase persoane. Cei care vor să îşi testeze inteligenţa şi să încerce să evadeze trebuie să îşi facă o programare. De asemenea, vârsta minimă este 14 ani, iar cei care nu au împlinit 14 ani trebuie să fie însoţiţi de un adult. Programul este zilnic, în intervalul orar 9.00 - 23.00. 

O nouă cameră

Alex are în plan să amenajeze o nouă cameră, despre care spune că nu vrea să dea detalii prea multe. „Tot ce pot spune este că va revoluţiona complet jocul. Va fi o cameră în care te vei putea întoarce“, preciează tânărul. 

rooomxcape foto david muntean

Alex îi urmăreşte pe cei care joacă cu ajutorul unor camere video FOTO David Muntean

Totodată, în viitorul apropriat vrea să introducă un nou serviciu. „Acum, eu îi urmăresc pe cameră pe cei care se joacă. M-am gândit să dezvolt un nou serviciu, să îi înregistrez pe aceştia - cu acordul lor - şi să trimit înregistrarea la un psiholog care să le facă portretul. Totdeauna într-un grup există o persoană care stă mai retrasă, una care joacă rolul unui conducător şi aşa mai departe. După ce primesc portretul de la psiholog, îl trimit celui în cauză“, mai spune Alex. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite