Povestea banditului care în 1871 tâlhărea şi viola toate femeile pe care punea ochii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul anului 1871 era cuprins de panică din pricina unui anume Ilie Tabacu, cap de bandă devenit celebru pentru jafurile şi violurile făcute. Călare pe cal şi alături de alţi câţiva bandiţi, bărbatul a terorizat locuitorii mahalalelor din acele vremuri.

Ilie, aşa cum se numea celebrul cap de bandă al acelor vremuri, a reuşit să bage frica în toţi locuitorii mahalalelor bucureştene, după cum povestesc reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN), cei care organizează trasee culturale prin Capitală.

Tâlharul: slab, sprinten şi iesteţ

Potrivit cărţii scrise de Constantin Bacalbaşa, Bucureştii de altădată, cel pe care îl ştia toată lumea de frică era un bărbat înalt, slăbuş, dar isteţ, care de cele mai multe ori alerga prin mahalale călare pe un cal, însoţit de alţi bărbaţi care prădau locuinţele şi atacau oamenii din zonă.

De asemenea, reprezentanţii ARCEN povestesc că tâlharul intra călare prin cârciumi şi ori de câte ori se întâlnea cu vreun duşman de-al său sau cu vreun om care îl supăra, acesta încremenea de frică pentru că ştia ce îl aşteaptă.

Orice casă mai înstărit îi cădea pradă şi nimeni nu putea să îl oprească pe celebrul jefuitor al anului 1871. Dacă uşile căselor din mahalale nu puteau fi sparte cu uşurinţă, tâlharul intra pe geamul locuinţelor şi tot ajungea la ceea ce îşi propusese.

Soţia cârciumarului a ajuns pe gâtul calului

Şi nu doar bărbaţii trebuiau să se teamă de banda condusă de Tabacu, ci şi femeile pe care acesta punea ochii. Fie că era vreo tânără care locuia cu părinţii, fie că era vreo femeie seducătoare care stătea alături de soţul ei, jefuitorul înnebunea pe loc şi făcea tot posibilul încât femeia care îi pica cu tronc să devină a lui.

Una dintre numeroasele victime ale tâlharului a fost o frumoasă soţie de cârciumar, care a fost smulsă din braţele soţului său. Reprezentanţii ARCEN povestesc că seducătoare bucureşteancă a fost luată din cârciuma soţului său şi aruncată pe gâtul calului deţinut de tâlhar.

După numeroase violuri şi episoade în care a jefuit casele ce îi apăreau în cale, Ilies şi-a căpătat renumele de cel mai periculos cap de bandă din Bucureştiul anului 1871.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Cum se făcea comerţul în Bucureştiul de altădată: pantofi la mâna a doua, cârnaţi prăjiţi şi petrol lampant direct de la vânzătorii ambulanţi

Ceata lui Nălucă, haiducii care în 1829 l-au jefuit pe un mare boier bucureştean în prima zi din Anul Nou

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite