Pompierii, chemaţi să dea jos un hoţ din turla bisericii "Sf. Nicolae"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia au mai intervenit în cazul infractorului autosechestrat în Unirea sau al hoţului refugiat în copac

spre luni, pe acoperişul bisericii "Sfântul Nicolae" din Capitală. El a putut fi coborât doar după ce a fost convins de pompieri.
Cristache Teajnă, în vârstă de 44 de ani, cu antecedente penale, a intrat în biserica ""Sf. Nicolae" urcându-se pe schelele folosite pentru restaurarea clădirii. Deşi a declanşat sistemul de alarmă, hoţul a avut timp să fure banii din "cutia milei". N-a mai avut însă timp să fugă, deoarece un echipaj al Secţiei 14 Poliţie ajunsese deja în faţa lăcaşului de cult. Cristache a încercat să scape de poliţişti căţărându-se pe schele până în turla bisericii. Unul dintre poliţişti a reuşit să ajungă la hoţ şi să îl imobilizeze, punându-i cătuşele la mâini. Dar nu s-a mai putut da jos. Poliţiştii au chemat pompierii la ora două noaptea. Un grup de zece pompieri de la Detaşamentul de Salvatori, care au venit cu o autoscară şi o autospecială, s-au luptat o oră să-l dea jos pe Cristache. Bărbatul a fost asigurat cu o coardă şi apoi coborât cu o scară. A fost dus de poliţişti la sediul Secţiei 14, asupra lui fiind găsiţi 31 de lei, banii pe care îi furase din biserică. El a fost reţinut şi acuzat de furt calificat.

Cinci cazuri în nouă ani
"Este al cincilea caz la care pompierii sunt chemaţi să intervină în acest mod, în ultimii nouă ani", a declarat maior Cătălin Eftene, şeful Biroului de Informaţii şi Relaţii Publice al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti. În 1997, pompierii au scos din Magazinul Unirea un hoţ rămas după închidere. Furase două genţi mari şi rămăsese pe terasa magazinului până la 5 dimineaţa. Doi ani mai târziu, pompierii au intervenit pentru un altul care furase nişte telefoane mobile şi, de frică ca să nu fie prins, s-a refugiat într-un pom foarte înalt de pe şoseaua Viilor.
A ajuns însă prea sus, şi nu a mai putut coborî. În 2004, casa unui canotor a fost spartă. Uşa metalică nu a permis oamenilor legii să pătrundă în apartament şi toţi au fost nevoiţi să intre pe geam. Tot pe fereastră au ieşit şi pompierii, şi poliţiştii, şi hoţul.
Ultimul incident de acest gen a fost cel din iarnă, când un tânăr care furase produse dintr-o patiserie, pe şos. Nicolae Titulescu, fugărit de poliţişti, a încercat să sară de pe un bloc pe altul şi a căzut între ele. Pompierii au trebuit să spargă betonul pentru a-l scoate pe bărbat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite