Poliţistul-spărgător de primării, arestat şi concediat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul de la Poliţia Locală a Sectorului 6 care a vrut să spargă seiful Primăriei Recea a fost arestat preventiv şi dat afară. Poliţistul local George Cârtoc şi alţi patru prieteni de-ai săi din cartierul Giuleşti-Sârbi au spart sediul primăriei argeşene marţi-noapte. Patru dintre ei au fost arestaţi pentru 29 de zile.

Magistraţii Judecătoriei Costeşti au decis azi-dimineaţă cercetarea în stare de arest preventiv a celor patru suspecţi. În acelaşi timp, primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că poliţistul local va fi concediat. „O să-l dăm afară. Este în regulamentul serviciului. Ciudat este că nu făcuse nimic rău până la această abatere. Nici măcar nu a lipsit vreodată nemotivat de la serviciu“, a subliniat edilul din sectorul 6.

Familia, bulversată de fapta sa
Acelaşi lucru l-a afirmat şi şeful Poliţiei Locale de la sectorul 6. „Băiatul lucra la noi din decembrie 2008. S-a luat legătura cu fratele lui după incident, care era bulversat. Nu se aştepta la aşa ceva“, a spus şi Cezar Iulian Marinescu, şeful Poliţiei Locale din sector.

Băiatul îşi luase două zile libere de Ziua Muncii iar pe 3 mai trebuia să revină la slujbă. Atunci a cerut concediu pe caz de boală şi s-a dus la furat.
George Cârtoc, împreună cu alţi patru tineri au încercat să jefuiască primăria comunei argeşene marţi-noapte. Echipaţi cu cagule pe cap, cei cinci bărbaţi l-au bătut pe paznic cu o rangă şi au intrat în sediu, căutând seiful. Nu au apucat decât să răscolească câteva birouri pentru că o patrulă formată din poliţişti şi jandarmi i-a pus pe fugă. Suspecţii au abandonat maşina şi s-au făcut nevăzuţi pe câmp.

„Am observat că ies din primărie patru sau cinci persoane îmbrăcate în negru. Am pornit în urmărirea lor“, a spus agentul Narcis Ivan.

Prinşi în trafic
După câteva ore de căutări, patru dintre ei au fost prinşi de poliţişti în trafic, în timp ce încercau să ajungă la Alexandria. Aceştia îi plătiseră proprietarului unei Dacia Solenza albe 200 de lei ca să-i transporte.

Paznicul a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Costeşti pentru îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol. „M-au luat la omor cu răngi, picioare, în incinta primăriei. M-au lovit la faţă, la coloană, m-au târât“, a povestit Titu Tomescu, paznicul de 45 de ani.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite