Poliţiştii şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 fac cercetări în cazul accidentul de pe şantierul de lângă Biblioteca Naţională, soldat cu 2 morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma evenimentului, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte patru au fost transportate la spitale pentru îngrijiri. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
În urma evenimentului, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte patru au fost transportate la spitale pentru îngrijiri. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 fac cercetări în dosarul deschis după ce doi muncitori au murit şi alţi patru au ajuns la spital, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei, în apropierea Bibliotecii Naţionale. Dosarul vizează ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

„Ieri, în jurul orei 16:55, Secţia 11 Poliţie a fost sesizată că pe o stradă din Sectorul 3, mai mulţi muncitori care săpau un sanţ au fost surprinşi de malul de pământ care s-a surpat peste ei. La faţa locului au sosit poliţişti ai Secţiei 11 Poliţie care au întreprins activităţi care să faciliteze intervenţia I.S.U.", a anunţat, marţi, Poliţia Capitalei.

În urma evenimentului, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte patru au fost transportate la spitale pentru îngrijiri.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 şi Serviciul Omoruri în vederea stabilirii întregii situaţii.

Dosarul vizează infracţiunike de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Mai mulţi muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ, luni, pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională care aparţine de Primăria Sectorului 3.

Doi dintre ei au fost acoperiţi complet de pământ, fiind căutaţi timp de mai multe ore de salvatori. Alţii au fost îngropaţi până la talie, fiind scoşi de pompieri.

Doi muncitori, de 50 şi 53 de ani, au fost transportaţi la Spitalul Universitar, iar alţi doi muncitori, de 33 şi 34 ani, la Spitalul Floreasca. Cele două persoane decedate au vârste cuprinse între 50 şi 55 de ani. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite