Poliţiştii au luat la puricat taximetriştii din parcarea Aeroportului Otopeni. Amenzi şi reţinerea actelor pentru cei găsiţi cu nereguli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au dat 15 amenzi într-o oră, taximetriştilor găsiţi cu nereguli. Foto Adevărul
Poliţiştii au dat 15 amenzi într-o oră, taximetriştilor găsiţi cu nereguli. Foto Adevărul

Poliţiştii de la Brigada Rutieră Ilfov au întreprins sâmbătă, 5 ianuarie, o acţiune care a vizat transportul în regim de taxi în zona Aeroportului "Henri Coandă" din Otopeni. În urma controlului din parcarea aeroportului, care a durat numai o oră, poliţiştii au dat 15 amenzi taximetriştilor găsiţi cu nereguli, informează Poliţia Capitalei.

"În intervalul orar 13,00-14,00, poliţişti ai Serviciului de Poliţie Transporturi Aeriene şi ai Serviciului Poliţiei Rutiere Ilfov, sub coordonarea Direcţiei Rutiere şi Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR, au desfăşurat o acţiune în zona Aeroportului 'Henri Coandă' Bucureşti - Otopeni. Principalul obiectiv al acţiunii a fost depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În timpul acţiunii, poliţiştii au descoperit că, deşi avea carnetul suspendat, unul dintre taximetriştii verificaţi îşi practica meseria în continuare, iar unui alt şofer i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare deoarece nu a putut prezenta dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice a vehiculului. De asemenea, oamenii legii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.805 lei, se mai precizează în comunicat.

Controalele au fost intensificate după ce, la jumătatea lunii august, o studentă japoneză a fost acostată în Aeroportul "Henri Coandă", urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost violată şi ucisă.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite