Poliţiştii locali au avut de furcă în ultimele zile ale anului cu scandalagii şi parcagii, dar şi cu cei care făceau grătare în grădina blocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii locali bucureşteni au fost chemaţi să intervină în ultimele zile ale anului pentru aplanarea unor scandaluri, dar şi pentru a sancţiona mai multe familii care făceau grătarul în grădina unui bloc. De asemenea, poliţiştii locali bucureşteni au sancţionat un grup de persoane care percepea taxe ilegale în parcările administrate de municipalitate chiar în noaptea de Revelion.  

Pe data de 31 decembrie, la ora 15.00, un bărbat pus pe scandal a încercat să intre în perimetrul restricţionat din zona Bulevardului Unirii. Potrivit poliţiştilor, bărbatul a ignorat semnalele agenţilor locali, a forţat dispozitivul, a dărâmat unul dintre gardurile de protecţie şi a rupt banda de restricţie a Poliţiei Locale. Bărbatul a fost oprit după 50 de metri de un echipaj de la Serviciul de Ordine Publică şi amendat. Tot în aceeaşi zi, la ora 19.00, un grup sărbătorea deja Anul Nou, în zona Unirii. Tinerii aveau sticle cu alcool în buzunare şi aruncau cu petarde. Un „proiectil” a bubuit lângă un alt grup, tot cu sticle în buzunare. Ulterior s-a ajuns şi la pumni, iar scandalul a fost aplanat rapid de o patrulă a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB).

Se pregăteau să facă grătarul în curtea unui bloc

Pe 31 decembrie, la ora 21.00, dispeceratul PLMB a fost anunţat la numărul scurt 9752 că în centrul Bucureştiului, în zona Nerva Traian, trei familii se pregătesc de Anul Nou cu grătarul pus în grădina blocului. Fumul dens al grătarului şi faptul că „se distrugeau florile” a provocat apelul de urgenţă. La ora 23.50, în aceeaşi zi, cinci tineri ales să treacă în noul an urinând pe gardul Curţii Vechi – muzeul fostei Cetăţi de scaun a Bucureştiului. Aflaţi sub influenţa alcoolului, cei cinci – cu domiciliile în judeţul Vaslui – au început să-i înjure pe cei doi agenţi locali care i-au surprins. Recalcitranţii au fost duşi la secţia de Poliţie Locală şi amendaţi.

Pe 1 ianuarie, la ora 3.00, trei prostituate care încercau să „racoleze” clienţi în apropierea Universităţii au fost surprinse de agenţii locali din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi au fost avertizate şi somate să părăsească zona. La ora 4.00, un alt scandal a fost aplanat în Centrul Istoric. Bătaia a fost oprită la timp, nu au existat victime, iar şase persoane au fost amendate, conform poliţiştilor.

Aproximativ 200 de poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti au contribuit la asigurarea liniştii şi ordinii publice, de Sărbători, în Capitală.
 
“Coşarul”, tipul de cerşetor cel mai des sancţionat

Între Crăciun şi Revelion, poliţiştii locali din cadrul PLMB au participat la câteva zeci de acţiuni specifice prin care s-a urmărit menţinerea ordinii şi liniştii publice în Capitală. Între Crăciun şi Revelion, Serviciul Intervenţii din cadrul PLMB a fost solicitat în mai multe rânduri pentru a-i reţine şi sancţiona pe „cerşetorii de sezon”. „Coşarul” a fost tipul de cerşetor sancţionat cel mai des. “De cele mai multe ori sub influenţa alcoolului, cu mâinile murdare şi cu o perie specială în spate „Coşarul” a fost cerşetorul cel mai agresiv: în cazul în care nu primea bani, respectivul îşi ştergea mâinile de portierele maşinilor la care cerşea”, afirmă poliţiştii. Un cerşetor a fost surprins la Gara de Nord în timp ce cerea bani cu un căţel strâns la piept. Spunea trecătorilor că este miel şi aduce noroc. Cerşetorul se afla sub influenţa etnobotanicelor. Tot agenţii Serviciului de Intervenţie au reuşit să „spargă” un grup de 20 de persoane care vindea baloane şi vată de zahăr în Parcul Herăstrău, imediat după Crăciun. La apariţia poliţiştilor locali, persoanele de etnie rromă au preferat să dea pe gratis baloanele tuturor copiilor din zonă.

Serviciul Rutier din cadrul PLMB a aplicat în intervalul de timp dintre Craciun şi Revelion peste 20 de sancţiuni parcagiilor din centrul Capitalei. Şi în noaptea dintre ani, un grup care percepea taxe ilegale în parcările administrate de Primăria Capitalei a fost reţinut şi amendat.

Un grup de tineri se distrau în Herăstrău aruncând cu petarde în trecători

Serviciul de Ordine Publică a fost cel mai solicitat în această perioadă. Agenţii locali au supravegheat zonele cu potenţial de risc şi au intervenit pentru aplanarea scandalurilor. Agenţii locali au aplicat peste 70 de amenzi contravenţionale, cele mai multe pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice, provocare de scandal şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Agenţii de la Serviciul de Ordine Publică din cadrul PLMB au fost cei care au intervenit într-unul din parcurile mari ale Capitalei, după ce a fost primită sesizarea, în data de 31 decembrie, că un grup de tineri se distrează, aruncând cu petarde în trecători.

Din datele deţinute, în perioada Sărbătorilor, în Bucureşti, peste 1.000 de poliţişti locali din cadrul tuturor Direcţiilor de Poliţie Locală au acţionat pentru menţinerea liniştii publice şi siguranţei bucureştenilor. Poliţiştii locali au intervenit pentru combaterea comerţului neautorizat, a comerţului cu materiale pirotehnice, pentru fluidizarea traficului şi au reuşit să aplaneze zeci de scandaluri.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite