Poliţiştii fac un apel la bucureşteni să folosească mijloacele de transport în comun

Brigada Rutieră a Capitalei face un apel către cei care vor să circule astăzi prin Bucureşti să folosească mijloacele de transport în comun în detrimentul autoturismelor personale în măsura în care e posibil acest lucru.

Potrivit poliţiştilor, temperaturile negative ce s-au înregistrat pe timpul nopţii şi ploaia din cursul zilei, au determinat formarea poleiului pe mai multe artere de circulaţie din Capitală.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii solicită conducătorilor de autovehicule să reducă viteza de deplasare, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora, să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale şi să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire.

De asemenea, poliţiştii le mai cer şoferilor să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autoturismul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor şi să respecte semnalele şi indicaţiile agenţilor de circulaţie.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Date fiind aceste condiţii meteo-rutiere dificile, Brigada Rutieră recomandă conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum să se informeze despre situaţia drumurilor apelând numărul de telefon al Comandamentului Central de Iarnă 021/9360 sau pe cel al dispeceratului Brigăzii Rutiere 021/9544.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările