Poliţiştii bucureşteni, la pas după infractori

Agenţii de la mai multe secţii de Poliţie din Capitală au primit ordin la începutul acestei luni să folosească mai puţin maşinile din dotare pentru patrulare. Astfel, dacă înainte pe parcursul unei ture de opt ore, un poliţist folosea autoturismul peste 75% din program, acum el îl poate utliza aproximativ 25%-30%, conform unor surse din cadrul Poliţiei.

„Şi înainte erau patrule pedestre, dar acum chiar şi cei care patrulează în autoturisme, trebuie să le lase în anumite puncte strategic alese de pe zona sa şi să meargă pe jos pe o rază de aproximativ un kilometru în jurul maşinii“, a declarat un agent din sectorul 1 pentru „Adevărul de Seară“, care doresşte să rămână anonim. El a adăugat că această decizie nu este una favorabilă, în special că în lunile viitoare se anunţă temperaturi scăzute. „Uniformele nu sunt atât de călduroase şi cei care merg pe jos se mai ascund prin scări, mai ales când sunt temperaturi foarte joase“, a subliniat el.

Şefii de la Capitală spun că au destulă benzină

Poliţiştii spun că şefii de secţie au luat aceste măsuri pentru a face economie. Reprezentanţii Poliţiei Capitalei şi şefii sindicatului poliţiştilor Pro Lex susţin însă că instituţia nu duce lipsă de combustibil. „Carburantul repartizat Poliţiei Capitalei şi implicit unităţilor subordonate la sfârşitul anului curent este suficient pentru îndeplinirea misiunilor operative“, au răspuns reprezentanţii poliţiei într-un comunicat emis către redacţia noastră, fără a specifica, însă, care este cantitatea de carburant repartizată în această lună.

În privinţa creşterii patrulelor pedestre în detrimental celor auto, ei spun că aceste decizii nu se iau la nivel central, şefii de secţii fiind cei care hotărăsc cum îşi impart agenţii. „Raportul dintre patrulele pedestre şi patrulele auto este aproximativ acelaşi de la începutul anului, jumătate din efective fiind alocate patrulării pedestre şi jumătate patrulării auto“, au subliniat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările