Poliţia rutieră din Capitală a amendat doi tineri, aflaţi la volan sub influenţa drogurilor. Câte amenzi au fost date

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Brigăzii Rutiere din Capitală au depistat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, doi tineri care se aflau la volan sub influenţa unor substanţe psihoactive, acestora fiindu-le întocmite dosare penale.

Potrivit informării poliţiştilor rutieri, un tânăr în vârstă de 24 de ani a condus un autoturism pe Bulevardul Unirii în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, conform agerpres.ro

Persoana în cauză a fost testată cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa în organism a substanţelor psihoactive (cannabis). Conducătorul autoturismului a fost condus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice şi i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

De asemenea, un alt bărbat în vârstă de 28 a fost depistat conducând un autoturism pe str. Reşiţa sub influenţa substantelor psihoactive. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa în organism a substanţelor psihoactive (opiu). Şi acesta a fost condus la sediul INML pentru recoltarea de probe biologice şi i s-a întocmit dosar penal.

În cadrul acţiunilor desfăşurate noaptea trecută de poliţiştii rutieri din Capitală au fost aplicate 160 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 56.000 lei şi au fost reţinute 28 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, nerespectarea regimului legal de viteză şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare şi 3 seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare.

Mai mult, au fost întocmite 7 dosare de cercetare penala, în special pentru conducerea unui autovehicul de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat, respectiv pentru refuzul de recoltare a probelor biologice. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite